Uutta virettä monitilatoimistosta

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 25.11.2016 10:44

Miksi tehdä töitä tylyssä ja tylsässä ympäristössä, jos toimisto voi olla myös toimiva, kodikas ja viihtyisä? L&T suunnitteli hoiva- ja sosiaalipalveluihin erikoistuneen Mainio Vireen pääkonttorin aivan uusiksi.

Räväkän violetteja ja reilun oransseja kalusteita, isoja kuvapintoja sekä avara ja valoisa keittiö- ja taukotila. Yleisilme yhteen kerrokseen sijoitetussa Mainio Vireen pääkonttorissa on dynaaminen, kodinomainen ja ennen kaikkea reippaan toiminnallinen.

Sisääntuloaulan infotiski odotustiloineen toivottaa vieraat tervetulleiksi ja jakaa toimitilat kahteen eri vyöhykkeeseen. Vasemmalle puolelle sijoittuvat puolijulkiset, sidosryhmille tarkoitetut tilat tauko- ja keittiötiloineen sekä neuvottelutilat. Kätevän verhoratkaisun ansiosta odotus- ja taukotilat voidaan yhdistää yhdeksi isoksi tilaksi esimerkiksi sisäisiä infotilaisuuksia varten.

Oikealle puolelle jäävät HR-osastolle, taloushallinnolle ja muille työntekijöille varatut sisäiset avokonttoritilat.

 Henkilöstön puolella on nopeisiin epävirallisiin kohtaamisiin tarkoitettu hauska junavaunumainen, akustoiva sohvaryhmä sekä yksityiskeskusteluja varten varatut puhelinkopit. Joukko pienempiä neuvottelutiloja on sisustettu Mainio Vireen brändimaailmasta ja hoivakonseptista tutuin värisävyin, tilakonseptiksi muunnetuin vivahtein.

”Työntekijät viihtyvät hyvin uusissa tiloissa, vaikka muutos omista työhuoneista avokonttoriin herättikin aluksi huolta. Nappiin menneen suunnittelun ansiosta olemme saaneet toimivammat tilat aiempaa pienemmällä neliömäärällä”, kertoo Mainio Vireen kiinteistöpäällikkö Janne Heikkilä.

Lassi_MainioVire_900x600_5.jpg

Radikaali ratkaisu

Mainio Vire muutti uusiin työtiloihin Helsingin Ruoholahteen lokakuussa 2015. Tilatehokkuuden ohella työtilojen uudistus tuo säästöjä myös vuokrakuluissa.

Sisustusarkkitehti ja Lassila & Tikanojan palvelupäällikkö Mari Järvenpää kuvailee yhteistyötä Mainio Vireen kanssa hyvin mieluisaksi projektiksi.

”Teimme heille kaksi erillistä ehdotusta. Ensimmäinen luonnos oli suunniteltu heidän ensitoiveidensa pohjalta, toinen oli puolestaan radikaalimpi, monitilatoimiston periaatteita mukaileva ratkaisu. He innostuivat tästä vaihtoehdosta, miettivät työnteon tapojaan ihan uudesta näkökulmasta ja valitsivat tämän ratkaisun”, Järvenpää kertoo.

Mainio Vireen pääkonttorissa työskentelee noin 40 henkilöä. Yhteiskäyttöisten työpisteiden sijasta on päädytty nimettyihin työpisteisiin, sillä se tuntui vielä tässä vaiheessa henkilöstön kannalta toimivammalta ratkaisulta.

Lassi_MainioVire_900x600_2.jpg

Hoivaa toimistomiljöössä

Monitilatoimisto on suunniteltu toiminnot edellä. Ratkaisussa on haettu Mainio Vireen palvelukonseptia tukevia elementtejä. Palvelubrändin hoivamaailmasta tutut värit, isot kuvapinnat sekä tilojen kodinomaisuus muistuttavat Mainio Vireen palvelulupauksesta ja sovittavat hoivakonseptin toimistomaailmaan.

Viihtyisät ja nuorekkaat työtilat edistävät yhteisöllisyyden tunnetta ja sosiaalisia kontakteja. Töihin toimistolle on mukava tulla, vaikka työntekijöillä on mahdollisuus myös etätyöskentelyyn.

Heikkilä kiittelee mutkatonta yhteistyötä L&T:n asiantuntijoiden kanssa.

”Tässä projektissa kaikki palaset loksahtivat erinomaisesti kohdalleen suunnittelua ja muuttoa myöten.”

Toimiston toimiva arki on tärkeä juttu ja tutkimme sitä L&T:llä Tuottava Toimisto -testin avulla. Tee testi ja kokeile, mihin sinulla tuhraantuu työssäsi aikaa:

ENNAKKOTILAA MAKSUTON TUTKIMUSRAPORTTI

Teksti: Olli Manninen Kuvat: Minna Kurjenluoma

 

Aihe: Avokonttori, Toimitilat, Toimistot, Sisustus

Jätä kommentti