Siivoustyön myytit - Pitävätkö ne paikkansa?

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 18.7.2017 14:12

Siivousala on yksi kiistellyimmistä aloista – ovatko palkka ja työolot oikeasti niin ala-arvoiset kuin keskustelupalstoilla puhutaan? Duunitorin toimittaja tutustui työhön Lassila & Tikanojalla, joten julkaisemme jutun myös omilla sivuillamme.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Uratarina, Työ

Uratarina: Puolasta Suomeen palvelupäälliköksi

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 6.7.2017 14:13

L&T on monikulttuurinen yritys, jossa työskentelee tällä hetkellä noin 80:n eri kansallisuuden edustajaa. Haastattelimme Katarzyna Sporysz-Weissia, joka on edennyt L&T:llä siivoojasta palvelupäälliköksi. Lue mitä kaikkea Katarzynan urapolulle on mahtunut.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Työelämä, Maahanmuuttajat, Esimiestyö, Uratarina

Maahanmuuttajien työllistäminen vaatii sisua ja suunnitelmallisuutta

Kirjoittaja: Escocia Nsuku | Kouluttaja 4.7.2017 12:49

Suomessa on käyty viimeisen parin vuoden ajan keskustelua maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista hyvin vilkkaasti. Keskustelua on ollut paljon – puolesta ja vastaan. Olemme L&T:llä ottaneet selkeän linjan siinä, että maahanmuuttajat nähdään tulevaisuuden työntekijöinä. Meillä on jo nyt noin 80:n eri kansallisuuden edustajia työssä yrityksessämme. Sen lisäksi meillä on krooninen työpula siivousalalla ja olemme etsineet maahanmuuttajista apuja tämän haasteen ratkaisemiseen.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Työelämä, Työllistyminen, Työyhteisö, Maahanmuuttajat, Yhteiskunta

Toimitusjohtajan päätöksenteko on tiimityötä

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 3.7.2017 11:46

Useaa korkeakoulututkintoa suorittava Felix von Renteln pääsi kesäkuussa tutustumaan toimitusjohtajan arkeen yhdeksi päiväksi, kun hän voitti CEO X 1 Day -kilpailussa paikan L&T:n toimitusjohtajan seurassa. Miten Felix summaisi päivän?

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työelämä, Työkokemus, Ura, Johtaminen

Viherpalveluiden tiimipäivässä funtsittiin asiakaskokemusta ja työturvallisuutta

Kirjoittaja: Janika Poltinoja | Tiiminvetäjä 30.6.2017 11:23

Millaista arki L&T:llä on? Tällä kertaa arjestaan kertoo viherpalveluiden tiiminvetäjä Janika Poltinoja, joka vietti tiiminsä kanssa kivan koulutuspäivän toukokuussa.

Lue lisää
1 kommentti Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työturvallisuus, Työyhteisö, Koulutus, Viherpalvelut, Asiakaskokemus

Päivä toimitusjohtajan mukana avasi monia ovia

Kirjoittaja: Tomi Mankinen | Business Analyst 6.6.2017 8:35

Vuosi sitten elämässäni kääntyi uusi sivu. Odgers Berndtsonin järjestämän CEO X 1 Day -kilpailun voittajana pääsin viettämään päivän L&T:n toimitusjohtajan Pekka Ojanpään varjona ja siitä käynnistyi matka, josta osasin silloin vain haaveilla. Kohta Pekan varjosta L&T:n maailmaa katsovat päivän ajan taas uudet uteliaat silmät, mutta vielä on aika päivittää meikäläisen tilanne. Miten minulle kävi tuon päivän jälkeen?  

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työelämä, Työkokemus, Ura

Mielikuva ihannesiivoojasta pitäisi päivittää

Kirjoittaja: Jaana Mulari | Liiketoimintajohtaja 29.5.2017 14:22

Työvoimapula on ollut siivousalan ongelma aina, mutta tänä päivänä painimme haasteen kanssa yhä enenevässä määrin siivousalan työnantajana. Haastavaan tilanteeseen on useita syitä, joista osaan voimme vaikuttaa ja osaan emme. Yksi niistä asioista, joihin voimme vaikuttaa, on se millaisen mielikuvan maalaamme siivoojasta ja kuka kelpaa siivoojaksi. 

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Työelämä, Työllistyminen, Maahanmuuttajat

Talkkarin duuni on vielä olemassa

Kirjoittaja: Hanna Hulkko | Talkkari 15.5.2017 12:52

Aloitin Lassila & Tikanojan siivoojana vajaat pari vuotta sitten. Vuosi sitten pääsin mukaan Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli Hoas-kohteiden talkkaritiimiin, jossa moni asia tehdään toisin kuin perinteisessä siivouksen ja kiinteistöhuollon mallissa. Muutos on antanut minulle paljon, joten ajattelin purkaa ajatuksiani myös blogiin.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Asuminen, Kiinteistöhuolto, Talkkari, Talkoot

Eläkejärjestelmä ei tue työllistymistä

Kirjoittaja: Jorma Mikkonen | Yhteiskuntasuhdejohtaja 16.12.2016 12:08

Olemme panostaneet työkykyjohtamiseen Lassila & Tikanojalla yli kymmenen vuoden ajan voimakkaasti. Tulokset ovat rohkaisevia: keskimääräinen eläkeikämme on noussut yli neljällä vuodella. Eläkkellesiirtymisikä yrityksessämme on tällä hetkellä 63,1 vuotta, sairauspoissaolot ovat alentuneet noin kolmanneksella ja tapaturmien määrä on vähentynyt lähes 90 prosentilla. Olemme siis useilla mittareilla terveellisempi ja turvallisempi työpaikka kuin kymmenen vuotta sitten. Näistä tuloksista on syytä olla ylpeä.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työllistyminen, Eläke

Jos yhtä ei kiinnosta, toinen tekee enemmän

Kirjoittaja: Anna Kallio | Rekrytointipäällikkö 5.10.2016 11:53

Nuoret! Käsi ylös, jos mielummin viettäisit iltaa kauppakeskuksessa siivoamalla käytäviä kuin notkumalla siellä kavereiden kanssa! Kovin montaa kättä ei nouse ja ymmärrän kyllä syyt. Kavereiden kanssa on töitä hauskempaa ja siivoojana esiintyminen on noloa. Vai onko?

Lue lisää
4 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Motivaatio, Asenne