Hyvän hakemuksen ABC – lue vinkit

Kirjoittaja: Anu Heikkilä | Rekrytointipäällikkö 27.10.2017 11:47

Laadukkaan ja työnantajaa houkuttelevan työhakemuksen laatiminen voi kokeneellekin työhakijalle olla aika ajoin hankalaa. Turha tuskastelu hakemuksen työstämisen kanssa kannattaa kuitenkin jättää narikkaan. Koostimme L&T:n kokeneiden rekrytointiammattilaisten vinkkejä onnistuneeseen hakemukseen.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työelämä, Rekrytointi, Kesätyö, Ura, Työhakemus

Irlannin nummilta L&T:n talkkariksi

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 6.10.2017 14:41

”Uusi alku ja uudet mahdollisuudet. Enkä paljon taaksepäin ole haikaillut. Mitä kauemmin olen ollut poissa Irlannista, sitä enemmän Suomi on alkanut tuntua omalta kodilta. Irlanti tuntuu jo ulkomaiselta minulle oudolla tapaa. Olen nyt täysin uppoutunut suomalaiseen kulttuuriin, jääkiekosta musiikkiin.” Näin pohtii irlantilaissyntyinen Graham Stakem Suomeen muuttoaan. Graham työskentelee uuden ajan Talkkarina L&T:llä. 

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työelämä, Työkokemus, Kiinteistöhuolto, Hoas, Työllistyminen, Talkkari, Kiinteistöpalvelut, Maahanmuuttajat, Työ

Millaisia uramahdollisuuksia isossa yrityksessä on oikeasti?

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 29.9.2017 16:26

Meissä kytee sitkeä ajatus siitä, että siivoojan työ on usein työuran laitimmainen pysäkki. Tälle pysäkille päätyvät ne, joiden urajuna on pyyhältänyt vauhdilla ohi räiskäisten kurat laiturille. Halusin selvittää, onko Lassila & Tikanojalla tarjota etenemismahdollisuuksia esimerkiksi siivoojille. Ison talon edut saattavat kuulostaa jo yleisesti tunnetulta vitsiltä – pääsevätkö myös perustason työntekijät todella etenemään?

Lue lisää
1 kommentti Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Rekrytointi, Ura, Toimihenkilöt

Siivoustyön myytit - Pitävätkö ne paikkansa?

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 18.7.2017 14:12

Siivousala on yksi kiistellyimmistä aloista – ovatko palkka ja työolot oikeasti niin ala-arvoiset kuin keskustelupalstoilla puhutaan? Duunitorin toimittaja tutustui työhön Lassila & Tikanojalla, joten julkaisemme jutun myös omilla sivuillamme.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Uratarina, Työ

Uratarina: Puolasta Suomeen palvelupäälliköksi

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 6.7.2017 14:13

L&T on monikulttuurinen yritys, jossa työskentelee tällä hetkellä noin 80:n eri kansallisuuden edustajaa. Haastattelimme Katarzyna Sporysz-Weissia, joka on edennyt L&T:llä siivoojasta palvelupäälliköksi. Lue mitä kaikkea Katarzynan urapolulle on mahtunut.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Työelämä, Maahanmuuttajat, Esimiestyö, Uratarina

Maahanmuuttajien työllistäminen vaatii sisua ja suunnitelmallisuutta

Kirjoittaja: Escocia Nsuku | Kouluttaja 4.7.2017 12:49

Suomessa on käyty viimeisen parin vuoden ajan keskustelua maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista hyvin vilkkaasti. Keskustelua on ollut paljon – puolesta ja vastaan. Olemme L&T:llä ottaneet selkeän linjan siinä, että maahanmuuttajat nähdään tulevaisuuden työntekijöinä. Meillä on jo nyt noin 80:n eri kansallisuuden edustajia työssä yrityksessämme. Sen lisäksi meillä on krooninen työpula siivousalalla ja olemme etsineet maahanmuuttajista apuja tämän haasteen ratkaisemiseen.

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Työelämä, Työllistyminen, Työyhteisö, Maahanmuuttajat, Yhteiskunta

Toimitusjohtajan päätöksenteko on tiimityötä

Kirjoittaja: Lassila & Tikanoja 3.7.2017 11:46

Useaa korkeakoulututkintoa suorittava Felix von Renteln pääsi kesäkuussa tutustumaan toimitusjohtajan arkeen yhdeksi päiväksi, kun hän voitti CEO X 1 Day -kilpailussa paikan L&T:n toimitusjohtajan seurassa. Miten Felix summaisi päivän?

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työelämä, Työkokemus, Ura, Johtaminen

Viherpalveluiden tiimipäivässä funtsittiin asiakaskokemusta ja työturvallisuutta

Kirjoittaja: Janika Poltinoja | Tiiminvetäjä 30.6.2017 11:23

Millaista arki L&T:llä on? Tällä kertaa arjestaan kertoo viherpalveluiden tiiminvetäjä Janika Poltinoja, joka vietti tiiminsä kanssa kivan koulutuspäivän toukokuussa.

Lue lisää
1 kommentti Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työturvallisuus, Työyhteisö, Koulutus, Viherpalvelut, Asiakaskokemus

Päivä toimitusjohtajan mukana avasi monia ovia

Kirjoittaja: Tomi Mankinen | Business Analyst 6.6.2017 8:35

Vuosi sitten elämässäni kääntyi uusi sivu. Odgers Berndtsonin järjestämän CEO X 1 Day -kilpailun voittajana pääsin viettämään päivän L&T:n toimitusjohtajan Pekka Ojanpään varjona ja siitä käynnistyi matka, josta osasin silloin vain haaveilla. Kohta Pekan varjosta L&T:n maailmaa katsovat päivän ajan taas uudet uteliaat silmät, mutta vielä on aika päivittää meikäläisen tilanne. Miten minulle kävi tuon päivän jälkeen?  

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Työelämä, Työkokemus, Ura

Mielikuva ihannesiivoojasta pitäisi päivittää

Kirjoittaja: Jaana Mulari | Liiketoimintajohtaja 29.5.2017 14:22

Työvoimapula on ollut siivousalan ongelma aina, mutta tänä päivänä painimme haasteen kanssa yhä enenevässä määrin siivousalan työnantajana. Haastavaan tilanteeseen on useita syitä, joista osaan voimme vaikuttaa ja osaan emme. Yksi niistä asioista, joihin voimme vaikuttaa, on se millaisen mielikuvan maalaamme siivoojasta ja kuka kelpaa siivoojaksi. 

Lue lisää
0 kommenttia Klikkaa ja kommentoi!

Aihe: Siivous, Työelämä, Työllistyminen, Maahanmuuttajat