19.04.2018 |

Kauppias kierrättää – lataa maksuton säästövinkkiopas!

Kaupan jätehuoltoon saa kulumaan pitkän pennin, jos kierrätysaste laahaa pohjamudissa. Asian voi kuitenkin korjata noudattamalla L&T:n asiantuntijoiden käytännön vinkkejä, jotka paketoimme yksiin kansiin.
18.04.2018 |

Maaperä puhtaaksi ja maa-aines uuteen käyttöön

Pilaantunut maaperä saa uuden elämän Lassila & Tikanojan kunnostusurakointi-, vastaanotto- ja asiantuntijapalveluiden avulla.
17.04.2018 |

Kevättalvi koettelee putkistoja, näin vältät vahingot

Kevättalven päivisin lämmittävä aurinko ja kylmät yöt koettelevat putkia. Isoilta vahingoilta välttyy, kun varmistaa putkistojen riittävän eristyksen.
13.04.2018 |

Ravintola Nollassa yhdistyvät trendit ja järki

Kolme kokkia, jotka ovat kotoisin ympäri Eurooppaa, kohtasivat Suomessa ja perustivat ravintolan. Sen kantavana ideana on loistavan ruuan lisäksi ekologisuus ja kaiken hävikin painaminen nollaan.
09.04.2018 |

Helppo kevätsiivous – vain kolme kohtaa

Kevätsiivous onnistuu nyt nopeammin ja helpommin kuin koskaan ennen. Kodin saa puhtaaksi vain kolmella askareella, ja yhteen niistä kuuluu hillomunkki!
09.04.2018 |

Tähtäimessä kaunis ja turvallinen piha – 5 vinkkiä viherrakentamiseen

Taloyhtiön pihamaalle rakennetaan uutta leikkipaikkaa ja työmaan ympärille on viritetty suoja-aita. Oikopolku bussipysäkille on aina kulkenut pihan poikki – miksipä en nytkin siirtäisi suoja-aitaa hiukan ja oikaisisi työmaan läpi muutamaan askeleen säästääkseni?
05.04.2018 |

Kaupan alalla kierrättäminen on bränditeko

Yrityksen brändin rakentaminen ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun aiheena on lajittelu ja jätehuolto. Monessa suuremmassa kaupan alan yrityksessä on kuitenkin huomattu, että profiloituminen vastuulliseksi yritykseksi on fiksu bränditeko.
04.04.2018 |

Miten vaaralliset jätteet kierrätetään? L&T:llä on useita tapoja

Vaaralliset jätteet (entiseltä nimeltään ongelmajätteet) poltetaan usein, vaikka kierrättäminen on taloudellisesti kannattavampi ja ympäristön kannalta parempi ratkaisu. L&T etsii jatkuvasti uusia tapoja kierrättää ja hyötykäyttää vaarallisia jätteitä.
28.03.2018 |

Kiertotalous muuttaa perinteisen jätehuoltoyhtiön toimintaa

Lassila & Tikanojan ympäristöpalveluiden liiketoiminnan yksi kantavista liiketoiminnoista on perinteinen jätehuolto. Tämä yhdyskuntien jätteiden keräys- ja käsittelyliiketoiminta ei enää kasva, mutta samalla kierrätystä ja kiertotaloutta edistetään merkittävästi. Tämä on johtanut siihen, että tavaroiden uusiokäytöstä on tullut merkittävää liiketoimintaa, esimerkiksi Huuto.netin, Tori.fi:n ja Kierrätyskeskusten luotsaamana.
27.03.2018 |

Ennakoiva viemärihuolto on ennakoitu säästö

Koska viemärit ovat poissa silmistä, ovat ne siten useimmiten myös poissa mielestä - ainakin siihen asti, kun ongelmia alkaa ilmetä. Lievimmillään ongelmat eivät ole hajuhaittoja kummempia, mutta tyypillisimpiä viemäreihin liittyviä ongelmia ovat kuitenkin erilaisista tukoksista johtuvat vesivahingot.
26.03.2018 |

Suomalaisten levyaarteet mätänevät ullakoilla – levykauppiaan neuvot vinyylilevyjen säilytykseen

Samalla kun yhä useampi meistä kuuntelee musiikkinsa netin suoratoistopalveluista digitaalisesti, ovat fyysiset vinyylilevyt nousseet kuolonkielistä takaisin musiikkifanien suosioon. Nykyaikaisessa levykaupassa uusin fyysinen musiikkiformaatti, eli CD-levy, loistaa poissaolollaan. CD-levyjen sijaan, hyllyt pullistelevat kaksitoista-, kymmenen- ja seitsemäntuumaisista vinyylilevyistä. Myös musiikkikasetteja saattaa trendikkäämmän levykaupan...
23.03.2018 |

Earth Hour on hieno ele, mutta ilmastotekoja täytyy tehdä joka päivä

Valot sammuvat ilmaston puolesta jo aiemmilta vuosilta tutun Earth Hour -tunnin merkeissä lauantaina 24.3. klo 20.30–21.30. Tapahtuman järjestäjä WWF on määritellyt sen symboliseksi eleeksi, jonka avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta. Earth Hour on hieno tempaus, mutta meidän kaikkien täytyy tehdä tekoja ilmastonmuutosta vastaan joka päivä.
23.03.2018 |

Miten luodaan rasismivapaa työyhteisö?

Suomessa vietetään parhaillaan rasisminvastaista viikkoa. Tämä viikko mielletään yleensä kolmannelle sektorille ja urheiluseuroille suunnatuksi viikoksi. Tässä vaiheessa on hyvä haastaa myös yritykset mukaan rasismin kitkemiseen.
21.03.2018 |

Vaaralliset jätteet kannattaa ostaa osana jätehuollon kokonaisuutta

Vaaralliset jätteet on jätteiden erikoislaji, joka vaatii erikoisosaamista käsittelystä, varastoinnista, kuljetuksista ja laista. Sitä ei kuitenkaan välttämättä kannata hankkia muusta jätehuollosta erillisenä.
20.03.2018 |

Jyväskylän Energia ylläpitää viemäriverkon kuntoa säännöllisillä putkistojen kuvauksilla

Lassila & Tikanoja tekee Jyväskylän Energialle viemärien kuntotutkimuksia, joiden avulla saneeraustarpeita pystytään määrittämään ja kohdistamaan. Vuodesta 2012 lähtien viemäreitä on tutkittu ja viemäriverkostoa on parannettu kymmenien kilometrien matkalta.
15.03.2018 |

7 tapaa varmistaa sairaalan jätehuollon turvallisuus

Sairaalan tulisi aina olla mahdollisimman turvallinen ympäristö niin potilaille kuin hoitohenkilökunnallekin. Jätehuollon kehittäminen on yksi tapa varmistaa, ettei tapaturmia ja läheltä piti -tilanteita satu turhaan.
13.03.2018 |

Kotiaskareet nyt yhtä helppoja kuin leffan katselu – netistä tilattavat Helppo-palvelut jeesaavat arjessa

Uudet Helppo-palvelut tarjoavat vaivattomia ratkaisuja arjen töihin, kuten tavaran varastointiin, rikkinäisten kalusteiden lajitteluun ja siivoukseen. Helppo-palveluiden tilaus onnistuu netiklikkauksella.
13.03.2018 |

Uudiskohteen viemärikuvaus on rakennusurakoitsijan paras vakuutus

Viemärihuollosta huolehtiminen on tärkeää paitsi vanhoissa taloissa myös uudiskohteissa. Uudet viemärit olisikin aina hyvä kuvata ennen käyttöönottoa.
09.03.2018 |

Sisäilmaongelmista kärsineen koulun irtaimisto puhtaana uusiin tiloihin

Lahden Mukkulan koulu muutti syksyllä 2017 uuteen, väliaikaiseen koulurakennukseen vanhassa koulurakennuksessa todettujen sisäilmaongelmien vuoksi. Vanhassa koulurakennuksessa olleet, mutta käyttökelpoiset kalusteet sekä muu irtaimisto puhdistettiin ja siirrettiin uusiin, terveisiin tiloihin. Irtaimiston oikeaoppisesta puhdistuksesta vastasi L&T.
07.03.2018 |

Vaskiluodon Voima tuottaa bioenergiaa entistä tehokkaammin

Vaskiluodon Voiman voimalaitokset tuottavat energiaa ja kaukolämpöä puuraaka-aineella, jolla korvataan osittain kivihiilen käyttöä. L&T Biowatti on yksi Vaskiluodon Voiman biopolttoainetoimittajista: Viisi vuotta kestäneen yhteistyön aikana L&T Biowatin toimittamalla puuraaka-aineella on saavutettu yli 82 000 tonnin kasvihuonekaasujen päästövähenemä Vaasan voimalaitoksella.
06.03.2018 |

Verkkokauppa säästää isännöitsijän aikaa – L&T Kioskissa tarjotaan uusia kiinteistöpalveluita

Verkkokauppa on tuttua arkipäivää lähes kaikilla kuluttajille suunnatuilla tuote- ja palvelualoilla. On kyse sitten konserttilipusta, hupparista, televisiosta tai asunnosta, verkkokauppa on yhä useammalle luontaisin tapa tehdä ostoksia. Miksi sitten kiinteistöpalveluita tilataan edelleen puhelimen ja paperin kanssa?
02.03.2018 |

Älykäs termostaatti lukee sääennusteet ja takaa tasaisen lämmön joka huoneeseen

Älykkäät ja ympäristöstä oppivat termostaatit mahdollistavat vesipattereiden päivityksen nykyaikaan. L&T:n ja Fourdegin yhteistyönä kehittämillä termostaateilla sisätilat pysyvät lämpöisinä talvella, kiinteistöjen lämpötilaerot tasaantuvat ja iso määrä energiaa säästetään.
01.03.2018 |

Järjestelmällinen työturvallisuuden kehittäminen on kaikkien etu

Tuotantolaitoksessa sattunutta tapaturmaa edeltää aina sarja läheltä piti -tilanteita, joissa olisi voinut käydä huonosti. Kun läheltä piti -tilanteita sattuu riittävän usein, jossain vaiheessa rämähtää. Tapahtuu onnettomuus, joka olisi voinut olla estettävissä.
23.02.2018 |

Leijona Catering minimoi ruokahävikkiä Hävikkimestarin avulla

Varuskuntaruokailun erikoisosaaja Leijona Catering Oy haluaa toimia vastuullisesti ja vaikuttaa siihen, miten ruokahävikkiä voidaan vähentää. Jo pelkästään Parolannummen panssariprikaatin varuskuntaravintolassa valmistetaan tuhansia aterioita viikoittain, kun 2000 varusmiestä sekä henkilökunta ruokailevat varuskuntaravintola Rubenissa. Muiden Leijona Cateringin ravintoloiden tapaan hävikki pidetään Parolassa kurissa L&T:n...
22.02.2018 |

Kohti korkeampaa kierrätysastetta ja pienempiä jätekustannuksia – Tokmannilla kierrätetään entistä tehokkaammin

Vuonna 2017 Tokmanni avasi 14 uutta myymälää ympäri Suomen. Se tarkoitti samalla yrityksen jätemäärien kasvua. Yhteistyö Lassila & Tikanojan Ympäristöpalvelujen kanssa aloitettiin vuoden alussa, minkä seurauksena Tokmannin kierrätysaste nousi yli kymmenen prosenttiyksikköä.
22.02.2018 |

Keskitetty kiinteistökumppani luo kustannustehokkuutta

Posti Kiinteistöt tarvitsi kumppanin, joka kykenee tuottamaan valtakunnallisesti palveluita siivouksesta ympäristöpalveluihin eri liiketoimintojen tarpeisiin. L&T alkoi tuottaa kokonaispalvelua yritykselle lokakuussa 2014. Yhteistyön myötä Posti Kiinteistöjen sähköenergiankäyttöä on onnistuttu tehostamaan ja kuormalavojen kierrätyksen kautta yritykselle hyvittyy vuosittain rahaa.
22.02.2018 |

Teollisuuden toimija, tunnetko jätelain asettamat vaatimukset?

Teollisuuden toimijoita koskettavat monet toimialasta riippuvat viranomaisvaatimukset. Yhteistäkin lainsäädäntöä kuitenkin löytyy, kuten nämä neljä jätelaista tuttua pykälää.
20.02.2018 |

Turvaa työympäristö – uusi opas ilmestynyt!

Työtapaturma, ympäristöonnettomuus tai muu vahinko tuo aina mukanaan seurauksia, jotka voivat pahimmillaan olla teollisuusyrityksen kannalta kohtalokkaita. Vaikka onnettomuuden aiheuttaisi tehdasalueella toimiva ulkopuolinen yritys, kantaa isäntäorganisaatio aina viime kädessä vastuun ja imagohaitan tapahtuneesta.
14.02.2018 |

Ominaisjätemäärän kasvu voi johtua puutteista tuotantoprosessissa

Kirjanpitovelvolliset yritykset seuraavat toimintansa ominaisjätemäärää. Vertaamalla lukua viimevuotiseen voit päätellä, onko tuotantoprosessi tehostunut vai heikentynyt.
13.02.2018 |

Näin tunnistat vastuullisen toimijan – 6 tuntomerkkiä

Yhteiset pelisäännöt, kaikilta vaadittavat perehdytykset, laadukas kalusto ja menetelmäkehitys ovat kaikki hyviä tapoja varmistaa turvallinen työympäristö teollisuusalueella.
09.02.2018 |

L&T:n työntekijät seurasivat ruokahävikkiään Hävikkimestari-sovelluksella – hävikki puolittui jo viikossa

L&T:n ympäristöpalveluiden työntekijät kokeilivat tammikuussa Hävikkimestari-sovellusta oman kotitaloutensa ruokahävikin seurantaan. Kokeiluun osallistui noin 30 työntekijän kotitaloudet. 
08.02.2018 |

Kaikki alkaa asenteesta – 5 vinkkiä turvallisempaan työympäristöön

Tehdasalueen työturvallisuuden varmistaminen ja parantaminen on yhteistyötä. Yhdessä suunnittelu sekä yhteiset viestintä- ja kehitysmenetelmät takaavat, ettei yhdellekään alueella työskentelevälle tai siellä vierailevalle aiheudu turhia riskejä.
06.02.2018 |

Kierrätysaste kertoo kiinteistön jätehuollon tehokkuudesta

Kiertotalouden tavoite on, että materiaali kiertää mahdollisimman pitkään. Esimerkiksi jätejakeet kuten paperi ja pahvi hyödynnetään mahdollisimman moneen kertaan. Kiinteistöissä kiertotalouden toteutumista seurataan kierrätysasteen avulla.
01.02.2018 |

Kiinteistöpäällikkö! Kierrätystavoitteet on tehty rikottaviksi

Kiinteistön jätehuolto nähdään usein sarjana mekaanisia suoritteita. Jätteet viedään niille tarkoitettuihin keräysastioihin ja jäteoperaattori kuljettaa ne sieltä tietyin väliajoin pois. Jos astiat pursuavat, tyhjennysväliä tihennetään – ja päinvastoin.
30.01.2018 |

Ennakointi säästää rahaa kiinteistön jätehuollossa

Kiinteistön jätehuollossa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kun perussuunnitelma tehdään huolella, kiinteistöpäällikön tehtäväksi jää ainoastaan sen toteutumisen seuranta.
29.01.2018 |

Kuinka tarttua muovihaasteeseen?

Muovi – erityisesti jätemuovi puhututtaa nyt ihmisiä Euroopassa ja laajemmin koko maailmassa. Etenkin meriin päätyvä muoviroska ja sen petollisin muoto –mikromuovi, on saanut kovasti palstatilaa ja kuohuttanut niin kuluttajia kuin asiantuntijoita.
25.01.2018 |

Selvitä kiinteistön jätehuollon nykytila uudella Jätelaskurilla!

Onko kiinteistönne jätehuolto optimaalisella tasolla? Löytyykö jätehuoneesta oikea määrä keräilyastioita syntyvään jätemäärään nähden? Entä mikä on kiinteistösi tämänhetkinen kierrätysaste? Täytä laskuri ja ota selvää!
10.01.2018 |

Teollisuuden työnjohtaja pitää kustannukset kurissa

Teollisuuden työnjohtaja tai palveluvastaava vastaa tuotannon ja teollisuuskiinteistön tukipalveluiden johtamisesta ja kehittämisestä sekä palvelukokonaisuuden toiminnasta ja taloudesta.
09.01.2018 |

Yhteisvoimin huipputuloksiin

Lassila & Tikanoja tuottaa Aalto-yliopiston viheralueiden hoidon ja kunnossapidon. Yhteiset tavoitteet täyttyvät, kun keskustelu säilyy avoimena ja kumpikin osapuoli on sitoutunut työhön.
09.01.2018 |

Sijoitus tulevaisuuteen - oppilaitosyhteistyö on ennakoivaa rekrytointia

Työntekijävaltaiset alat kamppailevat jatkuvan työvoimapulan kanssa ja kilpailu osaavista työntekijöistä on tiukkaa. Yritykset ovatkin lisääntyvissä määrin heränneet ymmärtämään, millaisia mahdollisuuksia yhteistyö eri alojen ammattioppilaitosten kanssa voi tarjota.
04.01.2018 |

Viestintätoimisto sai toiveidensa toimitilat

Kasvava yritys toivoi itsensä näköistä toimitilaa ja lisäneliöitä. Remontti muutti Kaisaniemenkadun vanhat pankkitilat viihtyisäksi ja toimivaksi toimistoksi.
02.01.2018 |

Vastuullinen palveluntoimittaja tuottaa lisäarvoa asiakkaalle

Vastuullisuus on käsitteenä hyvin laaja, eikä ole olemassa yhtä keinoa selvittää, toimiiko yritys varmasti vastuullisesti kaikilla osa-alueilla. Tärkeintä onkin jo palveluntoimittajaa valitessa pohtia omia vaatimuksia ja toimintatapoja. Mitä vastuullisuus teidän organisaatiossanne tarkoittaa?
29.12.2017 |

EU:n kiertotalouspaketti vauhdittaa jätesektorin uudistumista

Hallitus antoi 19.12.2017 Eduskunnalle esityksen Jätelain uudistuksesta, jossa valinnanvapauksia kasvatettaisiin jätehuolto- ja kierrätysratkaisujen osalta sosiaali- ja terveyspalveluissa, koulutustoiminnassa sekä julkisessa hallinto- ja palvelutoiminnassa.
20.12.2017 |

Broman Group halusi vastuullisen kumppanin jätehuoltoon

Autojen varaosa- ja tarvikemyyntiin erikoistunut Broman Group etsi jätehuollolleen uutta vastaavaa toimijaa keväällä 2017. Kumppaniksi haluttiin löytää yrityksen arvot jakava palvelutuottaja. Joukosta nousi esiin L&T, jonka laaja palvelukokonaisuus, vahva ammattitaito sekä tunnettu brändi vakuuttivat Broman Groupin.
19.12.2017 |

Vankilasta kaivettiin asuinalue

Vankila lähti, maa jäi. Lakkautetun Kakolan vankilan tontilta on kaivettu pois jo 90 000 tonnia pilaantunutta maata. Alueella on meneillään muodonmuutos asuinalueeksi ja turkulaisten kaupunkikeitaaksi.
19.12.2017 |

Kehitystyölle ei ole autopilottia – yhteispeli saa arjen rullaamaan

Toimiva kehitystyö tarkoittaa yhteistyön jatkuvaa ja tavoitteellista parantamista päivittäisessä arjessa sekä pitkällä tähtäimellä. Toteutuakseen se vaatii asiakasyrityksen ja palveluntuottajan yhteistä näkemystä siitä, mitä kehittäminen tarkoittaa ja mitä tavoittelemme tänään, huomenna ja ensi vuonna.
14.12.2017 |

Jätteiden raportointivelvollisuus koskee suurinta osaa yrityksistä

Kaikki yritykset, jotka tuottavat yli 100 tonnia jätettä tai vaarallista jätettä, ovat raportointivelvollisia viranomaisille. Sama koskee myös ympäristölupavelvollisia yrityksiä.
12.12.2017 |

Ennalta sovitut käytännöt minimoivat muutoksen aiheuttamat lisäkulut

Teollisuuden markkinaympäristö elää suurta murrosta. Muutokset suuntaan ja toiseen etenevät vauhdikkaasti uusien mahdollisuuksien myötä. Muutostilanteisiin on reagoitava nopeasti, ja siksi ne on syytä huomioida jo sopimusta laadittaessa.
05.12.2017 |

Laadukas sopimus on yhteistyön ydin

Laadukas yhteistyösopimus ei synny yksikköhinnaston ja sopimuspaperin avulla. Toimittajan on ymmärrettävä asiakasorganisaation tavoitteet, toiminnan haasteet ja osattava kertoa, miten laadukkaiden palveluiden toteutus varmistetaan.
05.12.2017 |

Hirsikampuksen arjessa arvostetaan puhdasta sisäilmaa ja siistejä tiloja 

Pudasjärven koululaisten on turvallista, terveellistä ja mukavaa opiskella Hirsikampuksen jyhkeiden hirsiseinien suojissa. Lemminkäisen elinkaarimalli takaa, että maailman suurin hirsikoulu kestää käyttöä pitkään. L&T vastaa Hirsikampuksen siivouksesta ja kiinteistöhuollosta.
01.12.2017 |

Minne päätyy saunajuomapullo?

L&T:n kierrätyslaitostyöntekijä Kari Suhonen jakaa hupaisia tarinoita uteliaasta Elja-sukulaispojastaan sekä kierrätyksestä. Tällä kertaa Eljaa on mietityttänyt saunajuomapullojen kohtalo.
30.11.2017 |

Näin raportoit ja johdat yhteistyötä fiksusti – 3 vinkkiä

Raportoinnilla ei vain kerrota, että jotain on tapahtunut, vaan sen avulla sopimusosapuolet peilaavat jatkuvasti tekemistään yhdessä sovittuihin tavoitteisiin. Raportointi on keskeinen työkalu tulevaisuuden suunnittelussa ja auttaa selvittämään, mitä tulee tehdä, jotta yhteiset tavoitteet saavutetaan.
28.11.2017 |

Johtaminen on yhteistyötä – erityisesti teollisuudessa

Teollisuuden tukipalvelusopimukset sisältävät usein laajoja kokonaisuuksia, jotka vaativat palveluntoimittajalta jatkuvaa läsnäoloa tehtaalla. Jotta synergiat saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla, on toimivuuden kannalta tärkeää sopia, millä tavoin palvelua johdetaan.
27.11.2017 |

L&T mukana virittämässä Selloa parhaaksi kauppakeskukseksi

Pääkaupunkiseudun parhaaksi valittu kauppakeskus Sello haluaa kehittyä yhä modernimmaksi ja ekologisemmaksi. Isossa roolissa on L&T:n tarjoama kokonaispalvelu.
23.11.2017 |

Sopimus kuntoon! Uusi opas teollisten tukipalveluiden ostajalle

Moni palvelusopimus voi näyttää hyvältä paperilla ja euroissa tarkasteltuna, mutta on käytännön arjessa toimimaton. Vikatikkien välttämiseksi on ymmärrettävä, millainen on toimiva sopimus – ja ennen kaikkea mitä sen tulisi sisältää.
17.11.2017 |

Muovi murskautuu uudeksi raaka-aineeksi

Merikarvialla L&T:n Muoviportti murskaa, sulattaa ja granuloi muovijätettä. Lopputuloksena saadaan neitseellisen raaka-aineen veroista, mutta edullisempaa muovia.
16.11.2017 |

Sopimuksen jalkautus on yhteistyön kriittisin vaihe

Kun teollisia tukipalveluita ostetaan palveluita tuottavalta yritykseltä, yhteistyösopimuksen laatimiseen käytetään huomattavasti aikaa. Yksityiskohdat hiotaan kuntoon ja molempien osapuolten intressit kirjataan ylös. Ilman suunniteltua jalkautusta sopimuksesta ei kuitenkaan saada mitattua hyötyä irti.
10.11.2017 |

Tarpeenmukaisen siivouksen laatua mitataan 1-4 asteikolla

Siivouksen laadun mittaaminen ei ole yhtään sen hankalampaa kuin suoritteiden kirjaaminen ylös. Visuaalinen arviointi perustuu yhdessä sovittuun lopputulokseen.
07.11.2017 |

Vastuu velvoittaa toimimaan fiksusti – erityisesti teollisuudessa

Miten voidaan varmistaa, että yhteistyökumppaniksi valitaan vastuullisesti toimiva yritys – ja miksi sen pitäisi kiinnostaa teollisuuden tukipalvelujen ostajaa?
03.11.2017 |

Technopolis arvostaa sujuvaa ja mutkatonta yhteistyötä

Yhteistyö Technopoliksen ja Lassila & Tikanojan välillä on jatkunut jo lähes 10 vuotta. L&T huolehtii Technopoliksen Kuopion alueen kiinteistöjen huollosta, energiahallintapalveluista ja hälytyskeskuksen palveluista.
02.11.2017 |

9 tapaa varmistaa, että valitset oikean yhteistyökumppanin

Teollisissa tukipalveluissa kumppanivalinnalla on merkitystä. Sopimuskaudet ovat pitkiä, joten sopimusta ei kannata solmia kenen tahansa kanssa. Kokosimme yhteistyökumppania tositarkoituksella etsivälle listan, joka kannattaa käydä läpi ennen lopullisen päätöksen tekoa.
01.11.2017 |

Tarpeenmukaisessa siivouksessa et maksa turhasta

Aiemmin siivousta on hankittu suoritteina. Siivooja on käynyt tiettyyn kellonaikaan viidesti viikossa ja puhdistanut kaikki sovitut pinnat – oli sille tarvetta tai ei.
27.10.2017 |

Hyvän hakemuksen ABC – lue vinkit

Laadukkaan ja työnantajaa houkuttelevan työhakemuksen laatiminen voi kokeneellekin työhakijalle olla aika ajoin hankalaa. Turha tuskastelu hakemuksen työstämisen kanssa kannattaa kuitenkin jättää narikkaan. Koostimme L&T:n kokeneiden rekrytointiammattilaisten vinkkejä onnistuneeseen hakemukseen.
26.10.2017 |

Miten työturvallisuutta voidaan parantaa? 8 konkreettista vinkkiä!

Työtapaturmat aiheuttavat Suomessa satojen miljoonien eurojen kustannukset joka vuosi. Jokainen onnettomuus maksaa, mutta onnettomuudessa voidaan menettää myös asioita, joita ei rahassa voi mitata tai korvata.
19.10.2017 |

Työturvallisuus on väärä paikka säästää

Turvallisuuden johtaminen vaihtelee suuresti paitsi isojen ja pienien toimijoiden myös toimialojen välillä. Joka yrityksessä ei kuitenkaan tavoitteellisesti johdeta työturvallisuutta, vaikka näin pitäisi olla.
18.10.2017 |

Miten nykyaikainen siivous toteutetaan? Katso seitsemän kohdan lista

Tarpeenmukainen siivous ei varsinaisesti ole uusi asia. Meillä L&T:llä on puhuttu sen puolesta jo 90-luvun alusta lähtien. Keskeistä tarpeenmukaisessa siivouksessa on suoritteiden sijaan se, miltä tilat näyttävät.
17.10.2017 |

Kiertotalous on sanana vieras, mutta tekoina tuttu jo puolelle kuluttajista

L&T:n Kiertotalous-testi mittaa suomalaisten halukkuutta ja valmiutta olla osana kasvavaa kiertotaloutta. Uudet Helpponouto ja Helppovarasto -palvelut mahdollistavat kiertotalouteen osallistumisen vaivattomasti.  
12.10.2017 |

Tukipalvelut ovat tärkeä osa hyvin suunniteltua riskienhallintaa

Teollisen toiminnan tukipalvelut, kuten tekniset prosessipuhdistukset, jätehuolto, kuljetukset, siivoukset ja niin edelleen, mielletään usein välttämättömäksi pahaksi. Toisaalta teollista toimintaa on mahdotonta suorittaa ilman näiden tukipalveluiden olemassaoloa.
10.10.2017 |

Näin nostat kiinteistön kierrätysastetta – 4 konkreettista vinkkiä

Kierrätysasteen nosto tuo säästöjä kiinteistölle, kun kalliin sekajätteen määrä vähenee ja jäteastioiden tyhjennysväli kasvaa. Lähtökohtana on huolellinen syntypaikkalajittelu, joka vaatii onnistuakseen oikeanlaiset puitteet.
06.10.2017 |

Irlannin nummilta L&T:n talkkariksi

”Uusi alku ja uudet mahdollisuudet. Enkä paljon taaksepäin ole haikaillut. Mitä kauemmin olen ollut poissa Irlannista, sitä enemmän Suomi on alkanut tuntua omalta kodilta. Irlanti tuntuu jo ulkomaiselta minulle oudolla tapaa. Olen nyt täysin uppoutunut suomalaiseen kulttuuriin, jääkiekosta musiikkiin.” Näin pohtii irlantilaissyntyinen Graham Stakem Suomeen muuttoaan. Graham työskentelee uuden ajan Talkkarina L&T:llä. 
05.10.2017 |

6 tapaa motivoida kiinteistön käyttäjät kierrättämään

Jos kierrättämistä ei ole tehty helpoksi kiinteistöissä, se jää usein kokonaan tekemättä. Motivointi auttaa vain silloin, kun peruslähtökohdat ovat kunnossa.
03.10.2017 |

Siisteys tuo säästöjä kiinteistön jätehuoltoon

Kukaan ei mene haisevaan tai likaiseen jätetilaan mielellään. Jos jätetilan siisteydestä ei pidetä huolta, on turha myöskään kannustaa kiinteistön käyttäjiä lajittelemaan – tai edes haaveilla kierrätysasteen nostosta.
29.09.2017 |

Millaisia uramahdollisuuksia isossa yrityksessä on oikeasti?

Meissä kytee sitkeä ajatus siitä, että siivoojan työ on usein työuran laitimmainen pysäkki. Tälle pysäkille päätyvät ne, joiden urajuna on pyyhältänyt vauhdilla ohi räiskäisten kurat laiturille. Halusin selvittää, onko Lassila & Tikanojalla tarjota etenemismahdollisuuksia esimerkiksi siivoojille. Ison talon edut saattavat kuulostaa jo yleisesti tunnetulta vitsiltä – pääsevätkö myös perustason työntekijät todella etenemään?
28.09.2017 |

[Opas] Näin säästät kiinteistön jätehuollossa – nappaa vinkit taskuun!

Pienikin muutos kiinteistön jätehuollossa voi säästää rahaa – kunhan tietää, mitä tekee. Kokosimme yksiin kansiin L&T:n asiantuntijoiden parhaat vinkit siihen, miten yrityskiinteistön jätehuollon kustannukset saadaan kuriin.
26.09.2017 |

Miksi koko on etu teollisuuden tukipalveluissa?

Teollisia tukipalveluita ostettaessa toimittajan koolla voi olla merkitystä. Valtakunnallinen toimija on usein lähellä asiakasta ja pystyy tarjoamaan resurssit ja kaluston myös harvemmin suoritettaviin töihin. Hyötyjä syntyy myös toiminnan kehittämisestä ja yhtenäisestä raportoinnista.
22.09.2017 |

Rikkakasveja voi torjua myös ilman kemikaaleja

Kemikaalien käytöstä rikkakasvien torjunnassa on puhuttu pitkän aikaa. Terveysriskit ovat olemassa etenkin kemikaalien parissa työskenteleville. Kemikaaleille ja kitkemiselle on kuitenkin myös vaihtoehtoja. Tänä kesänä sain olla mukana käyttämässä ja kehittämässä kuumaan veteen perustuvaa torjuntamenetelmää Eco Weedkiller -laitteella pääkaupunkiseudun kiinteistöjen pihoilla ja viheralueilla.
21.09.2017 |

Teollisuuden tukipalveluissa laadulla on väliä

Ostajan näkökulmasta teollisten tukipalveluiden ostamisessa korostuvat hinta, laatu, palveluiden saatavuus ja työturvallisuus. Kaikki näistä ovat tärkeitä ja välttämättömiä, mutta kumoavatko ne toisensa? Vai voiko halvalla saada laadukasta ja turvallista?
15.09.2017 |

Finnveran toimistomuutto sujui mutkattomasti yhteistyön ansiosta

L&T ja Muuttohaukat Oy toteuttavat yhteistyössä erilaisia yritysmuuttoja. Yhteistyön tavoitteena on tarjota yritysasiakkaille kokonaisvaltaisia muuttopalveluita. Yksi yhdessä toteutetuista projekteista on kesällä 2016 rahoitusyhtiö Finnveralle tehty Helsingin toimipisteen muutto.
14.09.2017 |

3 tapaa säästää rahaa teollisuuden tukipalveluissa

Yksittäisten suoritteiden vertailun sijaan teollisissa tukipalveluissa kannattaa kiinnittää huomiota kokonaiskustannuksiin. Ylimääräiseen hallinnointiin ja turhiin välillisiin kustannuksiin voi vuositasolla tuhlaantua merkittävä summa rahaa.
13.09.2017 |

Kiinteistön langat yksissä käsissä

K-ryhmän ja Nesteen yhteinen liikenneasemaverkosto uudistuu voimakkaasti ympäri Suomea. L&T on mukana tukemassa modernisointia vastaten noin 90 Keskon liikenneaseman manageerauksesta ja ylläpitopalveluista.
11.09.2017 |

Kotitaloudet onnistuivat puolittamaan ruokahävikkinsä Hävikkimestarin avulla

Kotitalouksien ruokahävikki voitaisiin puolittaa, jos sen syntymistä pyrittäisiin estämään entistä aktiivisemmin, todetaan L&T:n ja Luonnonvarakeskuksen yhteisen kokeilun yhteenvedossa. Kokeilun avulla haluttiin selvittää, soveltuisiko L&T:n Hävikkimestari-sovellus myös kotitalouksien ruokahävikin mittaamiseen. Samalla saatiin mielenkiintoista tietoa erilaisten kotitalouksien ruokahävikistä. 
07.09.2017 |

Teollisten tukipalveluiden keskittäminen on asiakkaan etu

Teolliset tukipalvelut ovat usein peruja monen vuoden yhteistyöstä eri toimittajien kanssa. Toimittajat ovat erikoistuneet erilaisten palvelujen toimittamiseen, ja pyrkivät tarjoamaan erityispalveluitaan omista lähtökohdistaan.
06.09.2017 |

Helpponouto on muuttajan paras kaveri

Muuttaminen on usein iso projekti, jossa käydään läpi kertyneiden tavaroiden kirjo ja päätetään, mitkä tavaroista saavat tulla mukaan uuteen paikkaan ja mitkä heitetään pois. Ja aika usein niistä luovuttavista tavaroista kertyvä pino kasvaa korkeaksi, kun muutto lähestyy. Vanhoista tavaroista haluaisi eroon helposti ilman pakettiauton vuokrausta ja käyntiä sorttiaseman kautta.
01.09.2017 |

Kiinteistöpalveluiden hackathon kantaa hedelmää

Järjestimme toukokuun lopussa ensimmäisen kiinteistöpalveluiden innovaatiokilpailun, eli tuttavallisemmin Hackathonin. Kevään aikana seuloimme hakijatiimeistä timantinkovat kahdeksan finalistitiimiä, jotka sitten kutsuttiin kahdeksi päiväksi Lassila & Tikanojan pääkonttorille Pitäjänmäkeen tekemään karsintavaiheen ehdotuksista totta.
31.08.2017 |

Teollisuudessa jäteastian paikan vaihto voi tuoda kustannussäästöjä

Teollisuuden tukipalveluissa rahan säästö voi olla hyvin pienestä kiinni. Joskus siihen riittää jäteastian paikan vaihtaminen.
29.08.2017 |

Huolto tilattu? Paalaimet ja puristimet huollettava säännöllisesti

Hyvin suunniteltu ja tehokas jätehuolto lähtee liikkeelle oikeista keräysvälineistä. Kaikille sopivaa standardiratkaisua ei ole, vaan suunnitelmat tehdään tarpeen ja syntyvän jakeen perusteella.
24.08.2017 |

Teollisuuden piilokustannukset kuriin: 5 tapaa tehostaa jätehuoltoa

Monen teollisuudessa toimivan yrityksen tavoitteena on lisätä sivuvirtojen hyötykäyttöastetta tai vähentää jätemäärää. Tästä kiittää sekä luonto että kukkaro: kierrätys säästää luonnonvaroja, eikä hyötykäyttöön ohjatusta jätteestä makseta jäteveroa – parhaimmillaan siitä saattaa jopa saada hiukan rahaa takaisin.
22.08.2017 |

Teollisuuden tukipalveluissa hyvää ei saa halvalla

Kaikki tuntevat tarinan, jossa räätäliltä tilattiin hyvä ja halpa puku. Räätäli toimitti kaksi pukua: toinen oli hyvä ja toinen halpa. Sama logiikka pätee teollisuuden tukipalveluihin. Hyvä ja halpa on hankala toteuttaa yhdellä kertaa.
21.08.2017 |

Asumiskokemus paranee Talkkarien avulla

Vähemmän reklamaatioita, enemmän tyytyväisiä asukkaita. Tähän vaatimattomaan tavoitteeseen tähtää L&T:n ja VVO:n Talkkarimalli, joka palauttaa entisajan talkkarit nykyajan kiinteistöihin.
17.08.2017 |

Teollisten tukipalveluiden osto-opas ilmestynyt – lataa maksutta!

Miten teollisia tukipalveluita kannattaa ostaa? Miten varmistaa, että hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaamme uudessa maksuttomassa oppaassamme.
15.08.2017 |

Ideasta konkretiaan – näin kehität teollisuuden tukipalveluita

Teollisuuden tukipalveluiden kehittämiseen kannattaa valjastaa kaikkien osapuolten koko henkilöstö mukaan. Ja kun uusia ideoita syntyy, niiden pohjalta on ryhdyttävä käytännön toimiin.
08.08.2017 |

Parhaat käytänteet ohjaavat yhteistyön oikealle kaistalle

Teollisuuden tukipalveluissa parhaiden käytänteiden tavoitteena ei ole pitää turhia palavereja tai kirjoittaa raportteja pelkän kirjoittamisen ilosta. Sen sijaan ne ohjaavat palveluntarjoajaa ja ostajaa sujuvampaan vuorovaikutukseen.
07.08.2017 |

Kiinteistöjohtaja, älä maksa suoritteista vaan korkeasta laadusta!

Kilpailu vuokramarkkinoilla kovenee. Hinnan lisäksi parhaista asukkaista kilpaillaan asumisen laadulla. Trendi on nähtävissä etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa kallista vuokraa maksavat odottavat saavansa rahoilleen vastinetta.
03.08.2017 |

Työturvallisuus kuntoon – myös kiinteistön jätehuollossa

Mitä suurempi kiinteistö, sitä enemmän jätepisteellä on käyttäjiä. Kun keräysvälineet sijoitetaan fiksusti ja tilat mitoitetaan oikein, säästytään monelta turhalta haaverilta.
01.08.2017 |

7 käytännön tapaa parantaa kiinteistön jätehuoltoa

Kiinteistön jätehuollon tehokkuus on riippuvainen kiinteistön käyttäjistä. Jos heitä ei saa innostettua huolelliseen lajitteluun, jätehuollon kustannukset kohoavat tarpeettoman korkeiksi.
27.07.2017 |

Vuokranantaja, näin saat toimitilojen vuokralaiset viihtymään pidempään

Tyhjä toimitila tulee omistajalle kalliiksi. Mitä nopeammin se saadaan tuottavaksi, sen parempi. Koska vuokralaisen ei kannata maksaa turhista neliöistä, hyvin suunniteltu tila on kilpailuvaltti vuokramarkkinoilla.
25.07.2017 |

Katse takaisin toimistoon: Lue 5 blogitekstiä toimivasta toimistoarjesta

Tuottava toimisto on puhuttanut blogissamme koko alkuvuoden ajan. Julkaisimme helmikuussa tutkimusraportin, jossa käsittelimme suomalaisten toimistojen pahimpia aikasyöppöjä.
18.07.2017 |

Siivoustyön myytit - Pitävätkö ne paikkansa?

Siivousala on yksi kiistellyimmistä aloista – ovatko palkka ja työolot oikeasti niin ala-arvoiset kuin keskustelupalstoilla puhutaan? Duunitorin toimittaja tutustui työhön Lassila & Tikanojalla, joten julkaisemme jutun myös omilla sivuillamme.
18.07.2017 |

Lukemista laiturille: 5 blogitekstiä teollisuuden tukipalveluista

Teollisuuden tukipalveluiden tuottamisessa ollaan vähitellen siirtymässä pois kertasuoritteista kohti laadukasta kokonaispalvelua. Käsittelimme aihetta Teollisuuden trendiraportissa, joka keräsi viime vuoden lopulla kiitettävän määrän lukijoita.
11.07.2017 |

Mökkeilijä - katso lajitteluvinkit lomalle

Monet arkiset kierrätyskonstit kannattaa viedä mukanaan myös kesämökille. Jos kierrätys on retuperällä, on lomalla aikaa harjoitella kierrätysrutiineja. Suomessa on noin puoli miljoonaa loma-asuntoa, joita käyttää jopa kolme miljoonaa suomalaista. Siksi ympäristöasioiden huomioimista ei pidä laiminlyödä lomallakaan.
06.07.2017 |

Uratarina: Puolasta Suomeen palvelupäälliköksi

L&T on monikulttuurinen yritys, jossa työskentelee tällä hetkellä noin 80:n eri kansallisuuden edustajaa. Haastattelimme Katarzyna Sporysz-Weissia, joka on edennyt L&T:llä siivoojasta palvelupäälliköksi. Lue mitä kaikkea Katarzynan urapolulle on mahtunut.
06.07.2017 |

Toimiston tilasuunnitelmassa kannattaa miettiä myös tulevaa

Toimiston tilaongelmat eivät aina johdu liian vähistä neliöistä vaan monesti huonosti suunnitellusta tilasta. Ennen uuden toimitilan hankintaa kannattaakin kartoittaa nykyisen tilan potentiaali.
04.07.2017 |

Maahanmuuttajien työllistäminen vaatii sisua ja suunnitelmallisuutta

Suomessa on käyty viimeisen parin vuoden ajan keskustelua maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista hyvin vilkkaasti. Keskustelua on ollut paljon – puolesta ja vastaan. Olemme L&T:llä ottaneet selkeän linjan siinä, että maahanmuuttajat nähdään tulevaisuuden työntekijöinä. Meillä on jo nyt noin 80:n eri kansallisuuden edustajia työssä yrityksessämme. Sen lisäksi meillä on krooninen työpula siivousalalla ja olemme etsineet maahanmuuttajista...
04.07.2017 |

Kesälukemista: Tutustu kiertotalouden koukeroihin – mitä jätteiden käsittelystä pitää tietää

Kiertotaloutta ja jätteiden käsittelyä koskevien lakipykälien perimmäinen tarkoitus on usein kannustaa lajitteluun. Mitä puhtaampina materiaalit saadaan kiertoon, sitä paremmin niitä voidaan jatkohyödyntää.
03.07.2017 |

Toimitusjohtajan päätöksenteko on tiimityötä

Useaa korkeakoulututkintoa suorittava Felix von Renteln pääsi kesäkuussa tutustumaan toimitusjohtajan arkeen yhdeksi päiväksi, kun hän voitti CEO X 1 Day -kilpailussa paikan L&T:n toimitusjohtajan seurassa. Miten Felix summaisi päivän?
30.06.2017 |

Länsiterminaali 2:ssa siivotaan ja palvellaan asiakkaita hymyssä suin

L&T:n palvelutyöntekijät vastaavat Länsiterminaali 2:n asiakaspalvelusta ja siivouksesta. Uusi palvelukokonaisuus palvelee kaikkia, etenkin terminaalin matkustajia.
30.06.2017 |

Viherpalveluiden tiimipäivässä funtsittiin asiakaskokemusta ja työturvallisuutta

Millaista arki L&T:llä on? Tällä kertaa arjestaan kertoo viherpalveluiden tiiminvetäjä Janika Poltinoja, joka vietti tiiminsä kanssa kivan koulutuspäivän toukokuussa.
29.06.2017 |

Laita metsäsi tuottamaan - yhä useampi ostaa metsänhoitotyöt ammattilaiselta

Nuori metsä tarvitsee hoitoa kasvaakseen ja kehittyäkseen arvokkaaksi puustoksi. Harva metsänomistaja viihtyy enää itse metsässä raivaus- tai moottorisahan kanssa. Uuden polven metsänomistajilla ei välttämättä ole riittävää osaamistakaan tai aikaa hoitaa metsiään. Kuka huolehtii metsistä, jos metsänomistaja itse ei osaa tai ehdi?
28.06.2017 |

Budjetti on olennainen osa tilasuunnittelua

Tilasuunnittelussa on tärkeää kuunnella käyttäjän toiveita – ja suhteuttaa toteutus käytössä olevaan rahamäärään.
28.06.2017 |

Teollisuuden puistovahdit

Teollisuuden jatkuvilla ja isoilla prosesseilla on isot vaatimukset. Suurteollisuuspuistossa niistä huolehtii L&T:n palvelupaletti.
14.06.2017 |

Luottamus ja oikeat yhteyshenkilöt ovat Tokmannille rikkaus

Vähittäiskauppaketju Tokmanni Group Oyj:llä on tällä hetkellä 166 myymälää ympäri Suomen, ja ketju työllistää yli 3200 ihmistä. L&T vastaa konsernin jokaisen toimipisteen siivouksesta ja jätehuollosta, sekä lähes 60 myymälän kiinteistönhuollosta. 
14.06.2017 |

5 vinkkiä turvalliseen työntekoon kesälläkin

Liukkauden vuoksi talvi on työtapaturmien varsinaista sesonkiaikaa. Kesälläkään ei silti pidä heittäytyä ihan huolettomaksi, sillä helteinen sää ja kirkas auringonpaiste eivät poista työtapaturmien riskiä.
13.06.2017 |

Väärään keräysastiaan päätynyt hätäraketti on tulipaloriski

Väärä materiaali väärässä astiassa pilaa lajittelun, mutta voi pahimmassa tapauksessa olla myös turvallisuusriski. Harva kuitenkaan lajittelee tarkoituksella väärin – yleensä syynä on tiedon puute. 
09.06.2017 |

Talkkaritiimi takaa, että kiinteistön työt hoituvat maalaisjärjellä

Kiinteistönhoito on haastava palapeli. Siivoojat, puutarhurit, remppamiehet ja huoltomiehet on saatava pelaamaan yhteen, jotta homma toimii. Jos yksi siivouskerta jää välistä tai pihan roskakorit tyhjentämättä, se huomataan välittömästi.
08.06.2017 |

Puunkäyttöä energiantuotannossa kannattaa lisätä

L&T Biowatti tuottaa toiminnassaan energiapuuta, josta valmistettavalla metsähakkeella lämmitetään kymmeniä Suomen kuntia sekä tuotetaan uusiutuvaa sähköä.
07.06.2017 |

Tuottava toimisto -webinaarin satoa: 6 kysymystä tilasuunnittelusta

Mitä Tuottava toimisto -webinaariin osallistuneet halusivat tietää tilasuunnittelusta? Lue kysymykset ja vastaukset alla olevasta listasta. 
06.06.2017 |

[Opas] Kiinteistöpäällikön lunttilappu – kaikki irti kiertotaloudesta

Toimiva jätehuolto on monen asian summa. Keräysvälineiden on oltava kunnossa, jätepisteiden siistit ja työturvallisuusnäkökulmat otettu huomioon. Kiinteistöstä vastaavalle jätehuolto voi olla rahareikä – ellei sitä hoideta fiksusti. 
06.06.2017 |

Päivä toimitusjohtajan mukana avasi monia ovia

Vuosi sitten elämässäni kääntyi uusi sivu. Odgers Berndtsonin järjestämän CEO X 1 Day -kilpailun voittajana pääsin viettämään päivän L&T:n toimitusjohtajan Pekka Ojanpään varjona ja siitä käynnistyi matka, josta osasin silloin vain haaveilla. Kohta Pekan varjosta L&T:n maailmaa katsovat päivän ajan taas uudet uteliaat silmät, mutta vielä on aika päivittää meikäläisen tilanne. Miten minulle kävi tuon päivän jälkeen?  
31.05.2017 |

3000 baaria puhkaisee vaikka teräksen – L&T on satsannut vesihydraulisiin laitteisiin

Oikeanlaiset välineet ja menetelmät lisäävät prosessipuhdistuksessa tehokkuutta, työturvallisuutta sekä kustannussäästöjä. L&T on viime vuosina investoinut erityisesti vesihydraulisiin laitteisiin, joiden ansiosta asiakkaalle voidaan tarjota oikea pesumenetelmä kaikentyyppisiin laite-, säiliö ja koneistopesuihin.
29.05.2017 |

Mielikuva ihannesiivoojasta pitäisi päivittää

Työvoimapula on ollut siivousalan ongelma aina, mutta tänä päivänä painimme haasteen kanssa yhä enenevässä määrin siivousalan työnantajana. Haastavaan tilanteeseen on useita syitä, joista osaan voimme vaikuttaa ja osaan emme. Yksi niistä asioista, joihin voimme vaikuttaa, on se millaisen mielikuvan maalaamme siivoojasta ja kuka kelpaa siivoojaksi. 
22.05.2017 |

Fredman Group luottaa L&T:n osaamiseen jätehuollossa 

Fredman Group on yhdessä L&T:n kanssa luonut itselleen kokonaisvaltaisen kierrätyssuunnitelman. L&T:n kautta hoituvat käytännössä kaikki konsernin jätehuoltoon sekä kierrätykseen liittyvät asiat. Yhteistyön myötä Fredman Groupin kierrätysprosentti on noussut yli 20%.
18.05.2017 |

Avokonttorin meluhaitat vaimenevat fiksulla tilasuunnittelulla

Avokonttorin meluhaittoihin voi vaikuttaa tilasuunnittelun avulla. Myös materiaalivalinnoilla on merkitystä toimitilojen akustiikkaan.
17.05.2017 |

Investoinnit vesipiikkausrobotteihin ovat kantaneet hedelmää

L&T on investoinut vesipiikkauskalustoon viime vuosina. Yksiköihin on hankittu esimerkiksi uusia vesipiikkausrobotteja ja lisälaitteita kuten uusia piikkauspäitä. Uuden kaluston myötä on pystytty kehittämään uusia ratkaisuja vesipiikkauksen toteuttamiseen, jolloin piikaustyön kestoa on saatu esimerkiksi nopeutettua.
16.05.2017 |

Kova vai pehmeä pinta? Näin säästät rahaa toimistosiivouksessa

Siivous on olennainen osa toimistojen arkipäivää. Hyvin suunnitellussa tilassa siivous hoituu nopeasti, mikä puolestaan säästää rahaa. Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää materiaalivalintoihin.
15.05.2017 |

Talkkarin duuni on vielä olemassa

Aloitin Lassila & Tikanojan siivoojana vajaat pari vuotta sitten. Vuosi sitten pääsin mukaan Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli Hoas-kohteiden talkkaritiimiin, jossa moni asia tehdään toisin kuin perinteisessä siivouksen ja kiinteistöhuollon mallissa. Muutos on antanut minulle paljon, joten ajattelin purkaa ajatuksiani myös blogiin.
11.05.2017 |

Tehokas lajittelu vähentää rakennustyömaan kustannuksia

Vuonna 2012 voimaan astuneen Valtioneuvoston asetuksen mukaan 70 prosenttia rakennusjätteistä tulee kierrättää tai hyödyntää materiaalina vuoteen 2020 mennessä. Määräaika lähestyy pian ja monella työmaalla onkin jo ryhdytty toimeen tavoitteen saavuttamiseksi. Joko teidän työmaallanne on lajittelu kunnossa?
10.05.2017 |

Jäteauton vierailu sai päiväkodin lapset haaveilemaan jätekuskin työstä

"No niin lapset, nyt siirrytään ihan hissunkissun jäteauton luo ja sitten kuuntelette ohjeita, mitä teille annetaan", Nurmijärven Haikalan päiväkodin työntekijät ohjeistavat tulevia superkierrättäjiä. Jonoon järjestäytyneet eskarilaiset saapuvat jäteauton luo ja ujon jännittynyt hymy hiipii useimpien kasvoille.
09.05.2017 |

Älä ruoki aikasyöppöä – tuottava toimisto on koko yrityksen etu

Häiriöt ja keskeytykset nakertavat työtehoa. Kun keskittyminen kerran herpaantuu, paluu tehokkaaseen työntekoon vie aikansa. Ongelmaa voidaan helpottaa fiksulla tilasuunnittelulla. Kansainvälisten tutkimusten mukaan työajasta vain 60 % tai alle käytetään tehokkaaseen työntekoon. Yksi suurimmista tehokkuuden esteistä ovat keskeytykset, joista työntekijät kärsivät keskimäärin 65 kertaa päivässä. Pahimmillaan työajasta kuluu kaksi tuntia hukkaan...
03.05.2017 |

Huolehdi oikein öljyjätteestä - öljyä voi kierrättää rajattomasti

Jäteöljy, jota syntyy esimerkiksi auton öljynvaihdossa, on kierrätettävää tavaraa. Oikein käsiteltynä sitä voidaan kierrättää rajattomasti. Lisäksi luontoon joutuessaan jäteöljy voi pilata miljoonia litroja vettä. Öljyn kierrättäminen on siis paitsi ekoteko myös järkevää resurssien käyttöä.
27.04.2017 |

Sekajäte käy kukkarolle – miksi etusijajärjestystä kannattaa noudattaa?

Jätehierarkia, suomalaiselta nimeltään etusijajärjestys, sitoo kaikkia organisaatioita. Etusijajärjestys on jätelainsäädännön työkalu, jonka avulla on tavoiteltu yhdyskuntajätteen 50 prosentin kierrätysastetta vuoden 2016 alkuun mennessä.
26.04.2017 |

What the Hack?

Sain ilokseni kuulla, että digiduunarimme eli L&T:n digimentalistit ovat järjestämässä jälleen innovaatiokilpailua tai tutummin hackathonia. Tällä kertaa kohteena on kovinkin sementoitunut kiinteistöala, jonka toimintojen ja palveluiden kimppuun on tarkoitus hyökätä.
25.04.2017 |

Viemäreiden kuvauksilla ja savustuskokeilla saavutetaan säästöjä

Säännöllinen huolto on paras tapa pitää viemäriverkosto kunnossa, sillä se pienentää tukosten sekä vesivahinkojen riskiä.
21.04.2017 |

On siis kevät...

Se veteen piirretty viiva, milloin kevät lopulta koittaa, tuntuu muuttuvan ja osittain tähän saattaa vaikuttaa kuun kierron mukaan elävä pääsiäinenkin. Vaan sitten kun ne ensimmäiset reilun plussan kelit tulevat, alkaa kiire. Ainakin kiinteistöhoitajien keskuudessa.
19.04.2017 |

Pölyt pois tehtaasta – paloriski pienemmäksi

Säännöllinen pölynpoisto puhdistaa ilmaa ja samalla teollisuuslaitoksen palokuorma vähenee.
19.04.2017 |

Orgaanisten jätteiden kaatopaikkakielto koskee myös orgaanista muovia

Vuosi 2016 toi tullessaan orgaanisten jätteiden kaatopaikkakiellon. Nyt suurin osa jätteestä ohjataan polttoon, jolloin EU:n yrityksille asettama 50 % kierrätysaste ei toteudu.
07.04.2017 |

IoT, Hävikkimestari ja kiertotalouden tulevaisuus

Tulevaisuudessa ruokahävikin määrää voidaan seurata siihen tarkoitettujen antureiden avulla. IoT eli Internet of Things kulkee mukana myös kiertotaloudessa.
06.04.2017 |

Kahden hengen startup? Voit silti tarvita jätehuoltovastaavan

Jätelain mukaan yrityksillä on velvollisuus nimetä ja kouluttaa jätehuollosta vastaava. Mitä se tarkoittaa käytännössä?
05.04.2017 |

Sadevesikaivoissa voi piillä tulvariski

Kevätsateet ja lumien sulamisvedet kuljettavat sadevesikaivoihin hiekkaa, lehtiä ja roskia. Kaivon tukkeutumista voi ehkäistä huolehtimalla hiekoitushiekkojen poistosta ja putsaamalla sadevesikaivot säännöllisesti.
29.03.2017 |

Ravintolasovellus tukee tiedolla johtamista

Tiedolla johtaminen, lean-filosofia ja digitalisaatio ovat puhututtaneet yritysmaailmaa jo pitkään. Nyt samat trendit valtaavat jalansijaa myös modernissa kiertotaloudessa.
27.03.2017 |

Tomppa puristaa roskat ihan itse ja pitää paikat siistinä

Esimerkiksi kauppakeskuksissa ja julkisen liikenteen asemilla kulkee päivittäin tuhansia ihmisiä, jotka tiputtavat käsistään tuhansia roskia jäteastioihin. Roskat täyttävät jäteastiat tyypillisesti sen verran nopeasti, että tilojen siivoojat saattavat tyhjentää roskikset useita kertoja saman päivän aikana. L&T:n jälleenmyymään TOM-jäteastiaan mahtuu kuitenkin  7 kertaa enemmän jätettä kuin perinteiseen astiaan, koska Tomppa osaa itse puristaa...
23.03.2017 |

Suomen siltoja pelastamassa

Vesi ja suola syövät Suomen siltoja. Tierahat ovat vähissä, mutta silti ajoissa korjaaminen kannattaa – todella huonokuntoisen sillan korjaus on todella kallista.
22.03.2017 |

Hävikkimestari syntyi ympäristöjohtamisen ja digitiimin yhteistyönä

Hävikkimestari syntyi halusta kehittää ravintoloiden toimintatapoja ja vähentää ruokahävikkiä. Seurantasovelluksen käyttöön ottaneiden ravintoloiden tulokset olivat huikeita: ravintoloiden ruokahävikki on kutistunut jopa puolella.
14.03.2017 |

Parempaa palvelua talkkaritiimien avulla

Kojamo-konserni ja Lassila & Tikanoja lanseerasivat maaliskuussa 2017 uuden Talkkarit-toimintamallin Lumo-taloihin. Toimintamalli tuo pääkaupunkiseudun noin 250:een Lumo-kiinteistöön talkkaritiimit, jotka vastaavat kiinteistönhoidosta. Toimintamallilla pyritään nostamaan asukkaiden saaman palvelun tasoa. 
07.03.2017 |

Turvallisuuden sydän, ihminen

Meillä kaikilla on esikuvia ja roolimalleja elämän eri osa-alueilla liittyen esimerkiksi harrastuksiimme tai työelämään. Vaikka ei puhuttaisi varsinaisesta esikuvasta, niin työyhteisössä on vähintäänkin henkilöitä, joihin luotamme ja joita katsomme vahvasti ylöspäin. Kyseiset henkilöt toimivat esimerkkinä ja muokkaavat siten osaltaan meidän toimintaamme. Tämä koskee myös suhtautumista turvallisuuteen.
07.03.2017 |

Voiko etätyö olla ratkaisu toimistojen häiriöongelmiin?

Suomalaisten toimistojen aikasyöppöjä tutkiessamme kysyimme vastaajilta myös, kuinka paljon he tavallisesti tekevät työtä etänä. Tämä on merkittävää varsinkin siinä kontekstissa, että kyselyn vastaajista 71% kertoi toimistolla ylivoimaisesti eniten hukka-aikaa kuluvan erilaisiin häiriöihin ja keskeytyksiin - etätyön tekeminen on näet yksi tavallisimmista tavoista torjua häiriöitä.
02.03.2017 |

Häiriöt ja keskeytykset toimistolla - kuulostaako tutulta?

Työntekijän tuottavaan työskentelyyn vaikuttavat henkilökohtaisten ominaisuuksien ohella myös organisaatiokulttuuri, sosiaaliset suhteet sekä työskentely-ympäristö. Jälkimmäisenä mainittuun liittyy useita liikkuvia osia, joista osaan pystymme vaikuttamaan, osaan taas emme. Varsinkin ihmisten kanssa toimiessa joutuu itse kukin tekemään monenlaisia kompromisseja, ja toisten työajan ja -rauhan kunnioittaminen on perustavanlaatuisesti tärkeää.
28.02.2017 |

Selvitimme toimistojen suurimmat aikasyöpöt

Työntekijän tuottavaan työskentelyyn vaikuttavat monet tekijät. Näistä toimistoympäristö on yksi. Selvitimme kyselytutkimuksella, mitkä ovat suomalaisten toimistojen suurimpia tuottavuuden esteitä. Kyselyllä kartoitettiin, millaisiin asioihin suomalaiset kokevat hukkaavansa aikaa työpaikoilla.
23.02.2017 |

Valolla on väliä toimistossakin

Toimistoympäristön valaistus voidaan toteuttaa monella tavalla. Hyvin suunniteltu ja toteutettu toimistovalaistus voi parhaimmillaan vähentää terveysongelmia, vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden vireyteen, sekä sen kautta lisätä tuottavuutta. Lisäksi valaistuksen suunnittelulla voidaan saada helposti aikaan myös kustannussäästöjä.
21.02.2017 |

Hyvin toimivassa toimistossa pelkkä virikkeellisyys ei riitä

Tiedämme jo, että hyvin suunnitellulla muuntojoustavalla toimistolla voidaan saada aikaan suuriakin kustannussäästöjä, kun neliömääriä pystytään tiivistämään. Liiketoiminnan kannalta merkittävä etu on kuitenkin myös se, että erilaisia tiloja työnteon tarpeisiin tarjoava toimisto on energisoiva ja virikkeellinen ympäristö, jossa työnteko sujuu yleensä tehokkaammin.
16.02.2017 |

Yksin, joukolla vai yhdessä?

Soutu on yksi vanhimmista tavoista liikkua vesistössä ja se sopii lähes kaikille meistä harrastukseksi.  Soudun mielenkiintoa harrastuksena lisää se, että voit soutaa joko yksin, kaksin tai jopa isommalla joukolla kirkkoveneellä.
15.02.2017 |

Sorting construction waste is like putting money into a bank

In cooperation with L&T, the construction company NCC has managed, in a matter of two years, to reduce the portion of mixed waste subject to a charge in its residential construction sites to a quarter of what it was when the cooperation began. To NCC, this translates into hundreds of thousands in savings with respect to waste disposal costs. 
15.02.2017 |

At Outokumpu, process cleaning is developed systematically

In the industrial sector, a maintenance shutdown is always a critical operation, one which also tests the competence and attitude of service providers. L&T has earned its place as the long-term process cleaning partner of Outokumpu’s Tornio Works with its professional skills and strategic approach to the development of operations. 
14.02.2017 |

Better-quality housing through the development of facility services

The Foundation for Student Housing in the Helsinki Region (Hoas) renewed its practice for the purchase of facility services alongside its new resident-driven strategy. The Caretaker (Talkkari) service developed in cooperation with L&T has been a success in terms of both residents and the team responsible. The quality of living has risen, complaints have reduced, and the motivated team is developing new operating methods at its own initiative. 
14.02.2017 |

Lahti Energia optimises the quality of solid recovered fuel

Lahti Energia values L&T Biowatti’s diversity and development-oriented approach. When trying out different fuel options in various scenarios, Lahti Energia and L&T Biowatti have been able to solve a number of process problems and reduce the costs of energy production. Good experiences of the cooperation led to Lahti Energia also selecting L&T Biowatti to be one on the key suppliers of Lahti Energia’s new power plant.
14.02.2017 |

Onko toimistossasi liikaa tilaa?

Vaikka yhä harvempi yritys omistaa tilojaan, ovat ne suuri yksittäinen yrityksen talouteen vaikuttava asia - usein henkilöstökulujen jälkeen jopa suurin. Toimivassa ja inspiroivassa työtilassa tulee olla riittävästi oikeanlaista tilaa erilaisille työskentelytavoille ja -tarpeille. Tehokkuuden kasvattamisessa pelkkä neliömäärien lisääminen ei kuitenkaan toimi, mutta lisäkustannuksia sillä saa kyllä aikaan.
10.02.2017 |

Tieto ja kierrätys säästävät rahaa myös terveydenhuollon jätehuollossa

Terveydenhuollon jätehuollossa on tapahtunut isoja muutoksia viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Lisäksi vauhti on kiihtynyt entisestään monitasoisten uudistusten mukana. Vielä parikymmentä vuotta sitten sairaalat polttivat itse omat riskijätteensä ja kaatopaikkaa käytettiin ahkerasti loppusijoitukseen.
07.02.2017 |

Lahti Energia optimoi kierrätyspolttoaineen laatua

Lahti Energia arvostaa L&T Biowatin monipuolisuutta ja kehityshakuista asennetta. Kun eri polttoainevaihtoehtoja on kokeiltu eri tilanteisiin, on yhdessä onnistuttu ratkomaan monia prosessiongelmia ja alentamaan energian tuotannon kustannuksia. Hyvät kokemukset yhteistyöstä johtivat siihen, että Lahti Energia valitsi L&T Biowatin myös yhdeksi uuden voimalaitoksensa avaintoimittajista.
07.02.2017 |

Outokummulla prosessipuhdistusta kehitetään suunnitelmallisesti

Teollisuudessa huoltoseisokki on aina kriittinen operaatio, jossa myös palveluntarjoajien osaaminen ja asenne punnitaan. L&T on ansainnut paikkansa Outokummun Tornion tehtaan prosessipuhdistuksen pitkäaikaisena kumppanina ammattitaidollaan ja strategisella asennoitumisellaan toiminnan kehittämiseen.
07.02.2017 |

Rakennusjätteen lajittelu on kuin panisi rahaa pankkiin

Rakennusyhtiö NCC on yhdessä L&T:n kanssa onnistunut parissa vuodessa laskemaan maksullisen sekajätteen osuuden asuntorakennusten työmaillaan neljäsosaan siitä, mitä se oli yhteistyön alkaessa. Tämä merkitsee NCC:lle satojen tuhansien vuosittaista säästöä jätteidenkäsittelykustannuksissa.
07.02.2017 |

Digitalisaatio vie siivoojan työt - tai sitten ei!

Vaikka pankissa jonottaminen olisikin jo menneisyyttä, ei kaikkia arjen askareita ole vielä toistaiseksi pystytty digitalisoimaan. Pyykit eivät ole bittejä, eikä auton pesu hoidu sovelluksella. Työn ohella elämäämme kuuluu paljon arkipäiväisiä askareita, joiden kohdalla toteamme usein huomisen olevan ehkä sittenkin se kaikista paras päivä olla tehokkaampi kuin juuri tänään. Uusi elämä alkaa aina tulevana maanantaina. Mutta entä jos nämä asiat...
02.02.2017 |

Kuinka usein teillä siivotaan? Kaverille kysyn.

Siivooja käy kerran päivässä tai viikossa. Näin toimitaan monissa toimistoissa, järkevää tai ei. Siivouspalveluja ostaessa kannattaa kuitenkin muistaa vanha sanonta suutarista ja lestistä: kerro ammattilaiselle millaiseen siivoustasoon olet tyytyväinen, ja jätä loppu hänen huolekseen. Muuten ajaudut todennäköisesti ostamaan siivousta liian usein tai liian harvoin, ja käytät samalla aikaasi johonkin aivan muuhun kuin pitäisi.
01.02.2017 |

Kiinteistöpalveluita kehittämällä laadukkaampaa asumista opiskelijoille

Uuden asukaslähtöisen strategian myötä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas uudisti myös tapansa ostaa kiinteistöpalveluita. L&T:n kanssa kehitetty Talkkari-palvelu on ollut menestys niin asukkaiden kuin tekijöiden kannalta. Asumisen laatu on noussut, reklamaatiot ovat vähentyneet, ja motivoitunut tiimi kehittää oma-aloitteisesti uusia toimintatapoja.
31.01.2017 |

Vältä turhat riskit – 3 tapaa varmistaa tietoturvallinen toimisto

Tietoturvalliseen toimistoon ei ole oikotietä. Se voidaan varmistaa vain oikealla kulttuurilla, koulutuksella ja infrastruktuurilla. Usein on järkevää käyttää myös asiantuntijaa.
26.01.2017 |

Mitä tapahtuu, jos siivooja katoaa?

Siivouksen laiminlyöminen toimistossa näkyy nopeasti. Kyse ei ole ainoastaan viihtyvyydestä, sillä huonosta hygieniasta kärsii myös terveys. Lisäksi epäsiistit tilat laskevat kiinteistön arvoa.
24.01.2017 |

5 tapaa varmistaa työturvallisuus seisokin aikana

Seisokki eli vuosihuolto tarkoittaa poikkeustilaa tuotantolaitoksen alueella. Silloin alueella on paljon ulkopuolisia toimijoita ja työskentely tapahtuu poikkeavissa paikoissa sekä olosuhteissa. Poikkeustila on aina riski. Silti työturvallisuus halutaan pitää yhtä hyvänä kuin normaalin tuotannon aikana. Seisokin turvallisuuteen ja suunnitteluun kannattaa siis panostaa.
19.01.2017 |

EU:n tietosuoja-asetus: paperiarkistot kuntoon sakkojen uhalla

EU:n tietosuoja-asetus ei koske vain sähköisessä muodossa olevia tietoja. Myös paperiset arkistot kuuluvat asetuksen piiriin. Asetus tulee voimaan reilun vuoden päästä.
17.01.2017 |

Lähestyykö vuosihuolto? Lataa checklist

Vuosihuolto on jokavuotinen rutistus, joka vaatii aina huolellista suunnittelua. Miten voit varmistaa, että aikataulu pitää, kustannukset eivät karkaa käsistä, turvallisuus on kunnossa ja työ tulee tehdyksi
16.01.2017 |

Riistan huomioiminen on usein metsänomistajalle vierasta

 Suomen riistakeskus edistää riistametsänhoitoa yhteistyössä metsäammattilaisten kanssa. Yksi yhteistyökumppaneista on L&T Biowatin metsäpalveluasiantuntija Jarkko Hokkanen. Hän on intohimoinen metsämies, joka toteuttaa työssään riistametsänhoitoa.
12.01.2017 |

Voiko vuosihuoltoa lyhentää?

Seisokki tai seisakki merkitsee paitsi vuosihuoltoa myös sitä, että tuotanto ajetaan alas. Se maksaa aina, ja siksi seisokin kestoa pyritään aina lyhentämään.
10.01.2017 |

Älä luota mutuun - näin mittaat kiinteistösi käyttöä

Oikeat tilaratkaisut lisäävät tuottavuutta, nostavat työntekijöiden tehokkuutta ja pitävät kustannukset kurissa. Et voi kuitenkaan tietää, toimivatko sinun tilasi juuri näin, ellet mittaa asiaa.
05.01.2017 |

Onko se seisakki vai seisokki? Katso käytätkö virallista termiä

Jokavuotinen teollisuuden huoltourakka kulkee Suomessa monella nimellä. Me olemme tottuneet siihen, että käytämme samaa nimeä kuin asiakaskin. Asiaan on kuitenkin myös virallinen kanta.
03.01.2017 |

Virustorjunta ei riitä – mitä muuta kuuluu toimiston tietoturvaan

Toimiston tietoturva ei ole kunnossa vain sillä, että virustorjuntaohjelmisto on päivitetty. Tietoturvaan kuuluu myös paljon muuta. Rikolliset ovat tietojen hyödyntämisessä todella taitavia, joten hyvinkin viattomalta tuntuva A4-arkki voi aiheuttaa isot vahingot, kun se yhdistetään muuhun saatavilla olevaan tietoon.
29.12.2016 |

Mikä on toimiston pahin aikasyöppö: kokoukset, häiriöt vai huonot ohjelmat?

L&T selvitti kyselytutkimuksella, mitkä ovat toimistojen suurimmat tuottavuuden esteet. Vastausaika päättyi tammikuussa.
29.12.2016 |

Parolassa nipistettiin yli kolmannes ruokahävikistä pois

Leijona Catering ruokkii päivässä tuhansia varusmiehiä. Vaikka ruoka uppoaa hyvin nälkäisiin suihin, hävikkiin tartuttiin tiukasti Hävikkimestari-sovelluksella – hyvin tuloksin.
27.12.2016 |

Älä osta suoritteita - valitse oikeat kiinteistöhuollon KPI:t

Kalenteroitujen suoritteiden sijaan kannattaa pyrkiä löytämään mittarit, jotka kuvaavat kiinteistöhuollosta syntyvää hyötyä ja lopputulosta. Listasimme mittareita, jotka ohjaavat yrityksesi toimintaa tuottavaan suuntaan.
22.12.2016 |

Teollisuudessa on nyt positiivinen tekemisen meininki

Lassila & Tikanoja on monessa mukana suomalaisessa teollisuudessa. Näköalapaikalta voi todeta, että teollisuudessa tapahtuu paljon.
21.12.2016 |

Joulu saapuu koteihin - pitäkää huolta läheisistänne

Taas on se aika vuodesta, kun pitäisi rauhoittua jouluun ja ennen kaikkea yhdessäolemiseen perheen kanssa.
20.12.2016 |

Kiinteistöhuoltoa ostetaan kuin 1980-luvulla

Liian moni asia tehdään kiinteistöalalla samalla tavalla kuin 1980-luvulla. Siitä kärsii ennen kaikkea asiakas, jonka tuottavuutta vanha toimintamalli leikkaa. 2010-luvulla kannattaa ostaa lopputulosta suorituskertojen sijaan.
16.12.2016 |

Eläkejärjestelmä ei tue työllistymistä

Olemme panostaneet työkykyjohtamiseen Lassila & Tikanojalla yli kymmenen vuoden ajan voimakkaasti. Tulokset ovat rohkaisevia: keskimääräinen eläkeikämme on noussut yli neljällä vuodella. Eläkkellesiirtymisikä yrityksessämme on tällä hetkellä 63,1 vuotta, sairauspoissaolot ovat alentuneet noin kolmanneksella ja tapaturmien määrä on vähentynyt lähes 90 prosentilla. Olemme siis useilla mittareilla terveellisempi ja turvallisempi työpaikka kuin...
15.12.2016 |

Mitäpä jos vessasi onkin yrityksesi käyntikortti?

Asiakkaan näkökulmasta koko toimitilasi vaikuttavat mielikuvaan yrityksestäsi - tilojen ulkonäöstä niiden toimivuuteen. Oletko varma, että annat kaikin puolin edustavan kuvan ja tarjoat hyvän asiakaskokemuksen?
13.12.2016 |

Nämä kysymykset kiinnostivat lakiwebinaarissamme - lue vastaukset

L&T järjesti hiljattain webinaarin teollisuutta koskevista ajankohtaisista lakimuutoksista. Koostimme nyt yhteen webinaarissa esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset. Webinaari on myös kuunneltavissa vapaasti verkossa.
08.12.2016 |

Kumpi on enemmän: 0,1 vai 5 prosenttia?

Kiinteistöhuollossa keskitytään usein höyläämään ennestään pieniä kustannuslajeja vielä pienemmäksi. Vaikutus kokonaiskustannuksiin jää pieneksi. Suuremmat säästöt vaatisivat vanhan toimintamallin kyseenalaistamista. Muutoinkin olisi järkevämpää keskittyä tuottavuuden kasvattamiseen.
05.12.2016 |

Lakimuutokset nostavat kustannuksia – kuuntele, miten toimia

Webinaarissamme käsitellään kolmea lakimuutosta, joilla kaikilla on kustannusvaikutuksia teollisuusyrityksiin. Asiantuntijat kertovat webinaarissa, miten muutoksiin kannattaa reagoida.
29.11.2016 |

Nämä toimistoratkaisut ovat vanhentuneet mutta ovat tuttuja sinullekin

Toimistot ovat täynnä vanhentuneita ratkaisuja, jotka heikentävät tuottavuutta. Listasimme seitsemän toimistoratkaisua, jotka kannattaisi päivittää 2010-luvulle.
28.11.2016 |

Loska on ystävämme

Marraskuu on se aika vuodesta kun pimeys valtaa Suomen, loska laskeutuu maahan ja kaikkia tuntuu harmittavan keskimääräistä enemmän. Marraskuuta ja loskaa voi kuitenkin lähestyä myös positiivisen kautta kuten Slushin perustajat tekivät aikanaan. He nimesivät vuoden kurjimpana aikana järjestetettävän teknologia- ja startup -konferenssin loskan englanninkielisen vastineen mukaan.
25.11.2016 |

Uutta virettä monitilatoimistosta

Miksi tehdä töitä tylyssä ja tylsässä ympäristössä, jos toimisto voi olla myös toimiva, kodikas ja viihtyisä? L&T suunnitteli hoiva- ja sosiaalipalveluihin erikoistuneen Mainio Vireen pääkonttorin aivan uusiksi.
22.11.2016 |

Elintarviketeollisuus jätehuollon suunnannäyttäjänä

Teollisuudesta löytyy hyviä käytäntöjä siitä, miten omat toimintatavat ja asiakkaan vaatimukset tuottavat yhteispelillä laadukkaan sekä turvallisen tuotteen loppuasiakkaalle. 
17.11.2016 |

Varaudu: pakkausjäteasetus nostaa kierrätysmaksua jopa 66 prosenttia

Tämän vuoden alussa voimaan tullut pakkausjäteasetus lisäsi vastuuta pakkausjätteestä kunnilta yrityksille. Tämä näkyy yrityksille nousevina kustannuksina.
17.11.2016 |

Hack the waste tulee ja me olemme mukana

L&T osallistuu tällä viikolla VTT:n isännöimään Hack The Waste -kilpailuun. Meidän yrityksen lisäksi siihen osallistuvat Helen sekä Valio.
15.11.2016 |

Työturvallisuuden tavoite: nolla

Työturvallisuus on todella korkealla teollisuusyhtiöiden tärkeysjärjestyksessä. Monissa yhtiöissä pyritään saamaan tapaturmat nollaan.
10.11.2016 |

Lakimuutos vaikuttaa työtapaturmien vakuutukseen - lue 5 muutosta

Työtapaturma- ja ammattitautilakisäädännön uudistus tarkentaa merkittävästi työnantajan velvollisuuksia.
10.11.2016 |

Auramiehen terkut kinosten keskeltä

Lunta ja lumitöitä on tullut reilusti, joten olen viettänyt suurimman osan käytössä olevasta ajasta aurakoneen ratissa. Ratin takana olen tehnyt muutamia havaintoja ja ajattelin vinkata niistä teille lukijoillekin. 
08.11.2016 |

[WEBINAARI] Ajankohtaiset teollisuuden lakimuutokset

Lassila & Tikanoja pitää webinaarin teollisuuden ajankohtaisista lakimuutoksista ja niiden vaikutuksista yrityksiin. Tarjolla on tietoa ja vinkkejä tiiviissä paketissa.
03.11.2016 |

Tiedätkö, minne tuottamasi vaarallinen jäte menee

Jätteiden käsittely on harvalle yritykselle ydintoimintaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asialla ei ole merkitystä. Siksi kannattaa varmistaa, että yrityksesi vaarallinen jäte käsitellään asianmukaisesti.
01.11.2016 |

Käyttövarmuus säästää kustannuksissa - näin varmistat sen

Käyttövarmat koneet ja laitteet ovat pitkällä aikavälillä säästöä, vaikka se maksaakin. Käyttövarmuuden rakentaminen alkaa jo laitteen hankinnassa.
31.10.2016 |

Hei me lämmitetään taas – vinkkejä energiansäästöön

Lämmityskausi on jälleen käsillä, joten ajattelin nostaa esiin muutaman asian patterilämmitteisiin asuntoihin liittyen.
27.10.2016 |

Neljä vinkkiä, miten vaarallinen jäte maksaa vähemmän

Vaarallisten jätteiden hävittäminen on kallista. Siksi kannattaa pyrkiä kaikin keinoin vähentämään jätteiden määrää. Kokosimme neljä vinkkiä vaarallisen jätteen vähentämiseen.
25.10.2016 |

Teollisuus on entistä ympäristötietoisempaa

Ympäristöasioiden merkitys teollisuudessa on jatkuvasti kasvanut. Teollisuudessa pohditaan nyt laajasti, miten ympäristöriskejä voidaan pienentää ja ympäristökuormitusta vähentää.
21.10.2016 |

Älä yliluokittele vaarallisia jätteitä - säästät kustannuksissa

Teollisuudessa kulutetaan turhaan rahaa, koska vaarallisten jätteiden luokituksia ei tunneta tarpeeksi hyvin. Tämä johtaa yliluokitteluun, jonka takia jätteitä käsitellään liian kalliisti.
19.10.2016 |

Juomajätti Olvi jätti sekajätteen historiaan

Olvin tehtaalla syntyy paitsi olutta ja virvoitusjuomia, myös melkoinen määrä pahvi- ja muovijaetta. Niiden kierrätyksellä yritys kääntää jätehuollon menot ennen pitkää tuotoiksi.
New Call-to-action

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

*Emme luovuta yhteystietoja
kolmansille osapuolille.
Lataa Kauppias kierrättää -opas!

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä. *Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille.