01.09.2017 |

Kiinteistöpalveluiden hackathon kantaa hedelmää

Järjestimme toukokuun lopussa ensimmäisen kiinteistöpalveluiden innovaatiokilpailun, eli tuttavallisemmin Hackathonin. Kevään aikana seuloimme hakijatiimeistä timantinkovat kahdeksan finalistitiimiä, jotka sitten kutsuttiin kahdeksi päiväksi Lassila & Tikanojan pääkonttorille Pitäjänmäkeen tekemään karsintavaiheen ehdotuksista totta.

Tikanpesässä tiimejä odottelikin jo kivenkova mentorijoukkomme, johon oli koottu muun muassa eri liiketoimintalinjojen vetäjiä, kiinteistöpalveluiden kehitystiimiläisiä  ja järjestelmäasiantuntijoita. Mentorien tehtävänä oli auttaa tiimejä ymmärtämään L&T:n ja asiakkaiden liiketoimintaa ja valmentaa kohti liiketoiminnallisesti järkevintä mallia. Lisäksi tapahtumassa vieraili muutama L&T:n asiakas tutustumassa tiimeihin ja uusiin innovaatioihin.

Energiajuoma ja kahvi virtasi vuolaana kun tiimit mentoreineen rakensivat tuomaristolle esitettäviä ratkaisujaan. Ensimmäisen päivän lopuksi kävimme yhteisellä illallisella ja irroittauduimme hetkeksi työnteosta. Moni tiimi jatkoi kuitenkin työskentelyä vielä myöhään yöhön illallisen jälkeenkin. 36 tunnin uurastus huipentui demotilaisuuteen, jossa jokainen tiimi kävi ensin esittämässä ratkaisunsa tuomariston piinapenkissä. Kun tuomariston tiukkoihin kysymyksiin oli vastattu, tiimit pääsivät takaisin demomessuille oman pöytänsä ääreen, jossa uteliaat L&T:läiset pääsivät testailemaan tiimien hengentuotoksia.

hackingthebuilding_fiiliskuva1.jpg

Vaikka pääpalkintona innovaatiokilpailussa on pilottiprojekti L&T:n kanssa, niin palkitsimme silti jo Hacking The Building -tapahtumassa sekä mentoreiden että tiimien äänestämät suosikit. Tiimien oma suosikki oli Autotask, joka esitteli bakteereita ja likaa pinnoilta tunnistavaa laitteistoaan. Ratkaisu oli tarkoitettu etenkin terveydenhuollon ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin, missä puhtaustaso on tärkeää. Mentoreiden suosikiksi nousi Perfektion tiimi, jonka ratkaisu mahdollisti isännöitsijöille ja taloyhtiöiden päättäjille kiinteistöpalveluiden nopean sekä mutkattoman verkko-ostamisen.

Kesäkuun lopussa teimme Tikanpesässä lopulliset päätökset siitä, mitkä tiimit jatkavat kanssamme pilottivaiheeseen. Team Tieto ja heidän esittelemänsä minisovellus oli yksi tuomariston ehdottomista suosikeista ja myös linjassa L&T:n strategian kanssa. Selaimessa toimiva minisovellus mahdollistaa nopean ja mutkattoman huoltopyyntöjen tekemisen sekä asiakaspalautteen jättämisen mobiilisti. Sovellus integroidaan uuteen toiminnanohjausjärjestelmäämme KIITOon, ja se pitää automaattisesti asiakkaan ajan tasalla vaikkapa huoltopyynnön tilasta. Yhteistyö pilotoinnin osalta Tiedon tiimin kanssa käynnistyy syksyn korvalla, ja pilotointiin päästään jo toivottavasti tulevien kuukausien aikana. Perfektion verkko-ostamisen ratkaisua taas lähdetään toteuttamaan myöhemmin syksyllä, ja tavoitteena on saada ensimmäinen pilottiversio asiakkaiden käytettäväksi jo ennen vuodenvaihdetta.

Ensimmäistä kiinteistöpalveluiden hackathonia voi siis pitää tulosten osalta erittäin onnistuneena. Lisäksi tärkeää on, että L&T:n henkilökunta pääsi kokemaan hieman erilaiset työpäivät tiimien kanssa ja näkemään miten ketterä kehittäminen onnistuu tiukassa aikataulupaineessa. Sekä tiimit että mentorit olivat olleet erittäin tyytyväisiä Hacking The Building -innovaatiokilpailuun, ja olemmekin varmoja siitä, että vastaavia tullaan näkemään vielä jatkossakin.

Iso kiitos kaikille osallistujille, mentoreille ja asiakkaille jotka mahdollistivat tapahtuman!

Tämä blogikirjoitus onkin hyvä päättää yhdeltä tiimiltä saamaamme palautteeseen:

”Parasta mentorointia mitä olemme tähän saakka saaneet missään Hackathonissa!” 
-Team Fix’d (Perfektio)

[toim.huom: tiimi käynyt kymmenissä vastaavissa tapahtumissa :) ] 

Katso fiiliksiä hackathonista:

 

 

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

*Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille.